Ai cont de mail la Yahoo? Hackerii sigur au parola, chiar dacă ești din România!


    Yahoo! mail
Yahoo! mail

Timp de aproximativ un an, am dezbătut atacurile asupra serverelor Yahoo care au lăsat sute de milioane de conturi vulnerabile. Se pare însă că au fost mai multe, scriu cei de la Playtech.

Yahoo a pus bazele internetului așa cum îl știm astăzi. Timp de câțiva ani, a fost imposibil să nu ai o adresă de email pe Yahoo și să nu folosești pagina principală a gigantului online ca sursă de informare. Dintr-un punct de vedere, Yahoo a fost Google-ul anilor 90 și începutul anilor 2000. Aceeași companie a trecut însă printr-o perioadă foarte dificilă în ultimii ani, încercând să redevină profitabilă. Toate tentativele au eșuat însă și, în final, ”bătrânul titan” și-a căutat un cumpărător. 

La finele anului trecut, informații nu foarte măgulitoare despre Yahoo au făcut înconjurul lumii. La acea oră, se credea că un miliard de conturi create pe serviciile online ale companiei sunt vulnerabile la hackeri, în urma unor vulnerabilități exploatate în 2013. Conform celor mai recente declarații ale oficialilor Yahoo, cifra este mult mai mare decât atât.

Toate conturile create vreodată pe Yahoo, în număr de aproximativ trei miliarde au fost vulnerabile la hackeri în 2013. Cei care nu și-au schimbat parola și datele de autentificare de atunci și până în prezent, continuă să fie vulnerabili, deoarece acele informații au ajuns online în întregime.

Vezi AICI cum îţi poți proteja adresa de e-mail Yahoo!

mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg