Ai o casă într-un loc izolat de lume? Iată cum să o amenajezi, pentru confort maxim


    Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

De multe ori, liniștea pe care ți-o oferă o casă aflată într-un loc izolat de lume reprezintă un motiv suficient de convingător pentru a te muta din agitația orașului. Totuși, acest lucru vine și cu numeroase provocări pe care trebuie să știi cum să le depășești, astfel încât să ai o locuință practică și funcțională.

Astfel, este necesar să găsești cele mai bune soluții pentru amenajarea locuinței, mai ales dacă vrei să te bucuri de un confort sporit. În cele ce urmează, am adunat câteva sfaturi care îți pot fi de ajutor în acest sens:

Izolează eficient

Izolația locuinței te va ajuta nu doar să scazi riscul de apariție a infiltrațiilor de apă în casă, dar și să protejezi pereții de mucegai sau igrasie. În același timp, această lucrare te va ajuta să economiseşti energie și să crești confortul din locuință. Poți opta atât pentru termoizolație, care te ajută la menținerea unei temperaturi constante, cât și pentru hidroizolație, care protejează împotriva umezelii și reduce riscul de apariție a mucegaiului, sau poţi opta pentru izolare fonică, pentru a reduce zgomotele.

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este că izolația poate fi efectuată la exterior sau la interior. În timp ce izolația exterioară poate fi ceva mai costisitoare, ține cont că izolația interioară necesită îndepărtarea totală a zugrăvelii și va micșora considerabil spațiul util al încăperii.

Asigură-te că ai toate utilitățile

Locuințele în zonele rurale sau la munte, deși au avantajul de a se afla în zone liniștite, pot aduce unele dificultăți în ceea ce privește utilitățile. De exemplu, în cazul în care nu există canalizare, poate fi necesar să construiești o fosă septică. Iar dacă nu există racord la gaze, va trebui să folosești o butelie. Pentru apa caldă și căldură poți instala panouri solare.

De asemenea, trebuie să verifici și dacă ai acces la curentul electric care, în multe cazuri, chiar este o problemă. Este important să ai o sursă de energie electrică, pentru a putea folosi electrocasnicele sau o centrală, spre exemplu. În aceste situații îți va fi extrem de utilă folosirea unor generatoare pentru curent, astfel încât să nu îți mai faci griji pentru confortul tău zilnic.

Montează un sistem de supraveghere

Un sistem de supraveghere este util pentru securitatea ta și a familiei, mai ales că locuiești într-o zonă izolată, unde vei avea nevoie să te simți în siguranță. Astfel, poți conecta cu ușurință întregul sistem la telefon, laptop sau tabletă și vei fi anunțat imediat ce apare un pericol. La fel de utile sunt și camerele de supraveghere conectate la ușa de la intrare cu senzori care pot detecta orice intrare prin efracție. Unele sisteme îți permit să transmiți în mod automat alerta și la autorități, astfel încât acestea să poată acționa la timp.

Amenajează o grădină

Pentru a avea mereu la îndemână alimente proaspete, poți opta și pentru amenajarea unei grădini, unde poți planta legume și fructe sau poți crește păsări sau animale. În acest fel, nu vei fi nevoit să mergi în mod constant la cumpărături și ai siguranța că știi ce pui pe masă. Vei putea să îți pregătești conservele pentru iarnă cu propriile legume, iar în sezonul cald vei avea mereu fructe și legume proaspete.

În plus, o grădină amenajată în curte este o soluție practică dacă îți place să te gospodărești singur. Aceasta îți va asigura mereu alimentele de care ai nevoie în bucătărie.

Așadar, chiar dacă locuiești într-o zonă izolată, poți să îți amenajezi și să îți echipezi casa cu tot ceea ce e necesar pentru a te bucura de un nivel sporit de confort.

foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
cub ioana nastase png
cub paula seling png
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
cub bianca dragusanu png
infidelitate 0 jpeg
FotoJet (4) jpg
image
image
image
image
image
image
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg
FotoJet (4) jpg
CTP