Alertă în Mureș! Un animal periculos a băgat în sperieți un sat întreg

Zile la rând un animal sălbatic a cercetat gospodăriile localnicilor din Corunca, un sat cu aproape 4.000 de locuitori din județul Mureș.

urs brun jpeg

Locuitorii s-au baricadat în casele lor

Un urs a dat târcoale timp de mai multe zile caselor din Corunca  alertându-i pe săteni, aceștia închizându-se în case, relatează ProTV.

Animalul și-a făcut apariția la începutul săptămânii, cutreierând zona în căutarea hranei și intrând în curțile localnicilor.

Pentru a se evita orice incident, s-a încercat alungarea animalului prin producerea de zgomote puternice, care să îl descurajeze și să îl determine să se întoarcă în pădure. Acțiunea autorităților nu a avut succes.

S-a luat decizia capturării sălbăticiunii

Pentru a se împiedica repetarea acestei situații, s-a luat decizia capturării sălbăticiunii în vederea relocării acesteia. Între timp ursul s-a retras în pădure, neputând fi tranchilizat. Autoritățile au stabilit că zona va fi patrulată de echipe de vânători, care să prindă ursul și să îl transfere la noua destinație.

În județul Mureș populația de urs număra circa 1.000 de exemplare anul trecut

Specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului estimează că populația de urs în județul Mureș număra aproximativ 1.000 de exemplare anul trecut.

,,Cred că nu numărul este cea mai mare problemă și de care ar trebui să ne cramponăm, ci prevenția, debirocratizarea, finanțarea unor programe de educare și conștientizare, înființarea de rezervații de urși, cel puțin unul în județul Harghita, cote de prevenție, zone tampon cu mâncare pentru urși… Sunt foarte multe lucruri care s-ar putea face” declara anul trecut Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, pentru G4Media.ro.

Tema referitoare la numărul de urși este una dintre problemele mereu disputate, dar în privința cărora nu se ia nicio decizie, adăuga acesta.

Borboly a prezentat un pachet de 16 măsuri pentru a fi adoptate de autorități în vederea controlului și protecției speciei, printre acestea aflându-se și legea referitoare la intervenția în extravilan, aceasta a fost însă respinsă de președintele țării.

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg