Alimentele pe care David Popovici le consumă dis de dimineață: „La 4:30 începe cu…”. Ce cadou impresionant i-a făcut Ion Țiriac după ce a cucerit aurul

Ultima actualizare:

Mihai Popovici a vorbit despre meniul lui David Popovici. A povestit că face schimb cu soția de mulți ani pentru a-și alimenta sănătos fiul încă de la prima oră. David Popovici a cucerit medalia de aur la natație la Jocurile Olimpice în proba de 200 de metri liber, adăugând acest trofeu la palmaresul lui deja extrem de bogat. La doar câteva ore după ce a devenit campion olimpic, Ion Țiriac i-a făcut un cadou uriaș.

David Popovici Foto: Inquam Photos
David Popovici Foto: Inquam Photos

"David consumă cu ochii închiși iaurt cu miere"

„Uneori la 4:30, alteori la 5:30, depinde de ora primului antrenament, David consumă cu ochii închiși iaurt cu miere, pentru a-și continua somnul până înainte de plecarea la primul antrenament. Facem asta, în general, cu schimbul, eu și soția mea. De aproximativ cinci ani”, a precizat Mihai Popovici pentru Sport în România.

"Bea după antrenamente lapte cu miere și scorțișoară"

„Am citit și am ajuns să avem informații. Pot să vă spun că David bea după antrenamente lapte cu miere și scorțișoară. Un pahar mare, 250-300 ml. Și într-o vreme bea cu cacao în loc de scorțișoară. Este o sursă excelentă de proteine. Iar mierea este unul dintre cele mai complexe alimente cunoscute. Dimineață are diferite combinații.

Una dintre ele este într-adevăr iaurtul cu o serie de semințe, cu fulgi de ovăz și din nou cu miere. E bun pentru traiectul intestinal și o sursă foarte bună de carbohidrați de calitate”, a conchis Mihai Popovici.

David Popovici, medalia de aur la Jocurile Olimpice 

Ion Ţiriac s-a înclinat în faţa lui David Popovici, după medalia de aur cucerită de sportivul român, la Jocurile Olimpice. Fostul tenismen a declarat că înotătorul şi-a făcut datoria la Jocurile Olimpice de la Paris, „aşa cum nu a promis, dar aşa cum speram toţi”. 

Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1:44.72, fiind mai rapid cu două sutimi decât Matt Richards (1:44.74).

Ce cadou i-a făcut Ion Țiriac 

Ion Țiriac i-a făcut un cadou uriaș lui David Popovici. Cadoul reprezintă o limuzină electrică, Hyundai Ioniq 5, al cărei preţ este de aproximativ 50.000 de euro. Acesta este cadoul făcut de miliardarul român pentru cei mai buni sportivi din Team Romania.

„Ca un gest de apreciere şi mândrie, Fundaţia Ţiriac propune un premiu prin care să îi răsplătească pe cei consideraţi comori locale. Munca lor şi mândria pe care ne-au adus-o tuturor românilor sunt uriaşe. Fiecare dintre sportivii care vor câştiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice va primi ultimul model de lumizină Hyundai Ioniq 5″, a fost anunţul făcut de Alexandru Ion Ţiriac, pe Instagram.

David Popovici a început înotul la patru ani

În vârstă de nici 20 de ani, David Popovici a început înotul la patru ani, din cauza unor probleme la spate. Însă Mihai Popovici, tatăl lui David, a declarat într-un interviu acordat anul trecut că plănuise de mult să îl ducă la înot și a explicat motivele:

„Am ales acest sport cu mult timp înainte să apară David. L-am ales văzând un bărbat pe stradă, cu puțin timp înainte să se nască fratele lui David, care e cu opt ani mai mare. Omul respectiv arăta foarte bine din punct de vedere fizic. L-am întrebat ce sport practică, tocmai în idea de a direcționa copilul sau copiii pe care urma să-i avem. Mi-a spus că înot. Mulțumesc frumos, și am reținut“.

Care este greșeala pe care o fac mulți părinți 

„Primele condiții pe care le-am creat au fost în momentul în care am decis că nu va exista contextul de presiune. David mergea de plăcere la bazin. Nu pentru noi, ci pentru că voia el. I-am întreținut foarte tare starea asta, nu l-am întrebat niciodată pe ce loc a ieșit sau va ieși, ce a făcut sau ce va face. Iar prăjitura de după concurs era garantată, indiferent pe ce loc ieșea în concurs, oprirea la cofetărie era inevitabilă. Era o anumită cofetărie, iar lui David îi plăcea o anumită prăjitură, pe care o căpăta de fiecare dată", declara David Popovici pentru APS Media. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
sticle de plastic reciclare INATECH jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net