Apar noi drumuri montane spectaculoase în România. Regiunea este caracterizată de o sălbăticie aparte

România este recunoscută pentru peisajele sale montane spectaculoase și pentru drumurile care șerpuiesc prin munți, oferind călătorilor priveliști deosebite și aventuri memorabile. În ultimul timp, investițiile în modernizarea acestor drumuri au devenit o prioritate, iar rezultatele sunt pe cale să devină vizibile în regiunea montană a Văii Jiului din județele Hunedoara și Gorj.

Drumuri montane. Foto: arhiva.
Drumuri montane. Foto: arhiva.

Investiție uriașă în 2 drumuri montane

Peste 80 de milioane de lei vor fi investite în lucrările de modernizare a două drumuri montane care încep de la capătul Văii Jiului din Hunedoara și se afundă în peisajul sălbatic de la limita dintre județele Hunedoara și Gorj. Aceste drumuri, care încep în orașul Uricani din Hunedoara, vor fi aduse la standarde moderne pentru a facilita accesul și a promova turismul în aceste zone pitorești.

Primul proiect vizează modernizarea Drumului Național 66A, care străbate valea Jiului de Vest și traversează orașele Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani. De la Uricani, acesta continuă încă 20 de kilometri prin satele Valea de Brazi și Câmpul lui Neag, oprindu-se în zona Câmpușel, la limita dintre județele Hunedoara și Gorj. În ultimii ani, acest drum a devenit tot mai popular printre turiști datorită peisajelor spectaculoase pe care le străbate, însă deteriorarea sa a impus necesitatea unor lucrări de modernizare.

Drumurile vor fi atracții turistice

Al doilea proiect se referă la modernizarea Drumului Județean 672C, care începe de la barajul Valea de Pești din Hunedoara și se întinde până la limita județului Hunedoara cu județul Gorj, traversând munții spre Uricani. Acest drum, cu o lungime totală de 37 de kilometri, reprezintă o alternativă pitorească pentru cei care doresc să exploreze regiunea montană a Văii Jiului și a Cheilor Sohodolului.

Investițiile în modernizarea acestor drumuri vor aduce multiple beneficii, nu doar în ceea ce privește accesibilitatea și siguranța rutieră, ci și în promovarea turismului și dezvoltarea economică a zonei. Odată finalizate lucrările, aceste drumuri vor deveni atracții în sine, oferind călătorilor oportunitatea de a explora peisaje naturale de o frumusețe aparte și de a experimenta aventura unei călătorii prin inima sălbatică a munților.

Investițiile în modernizarea drumurilor montane din regiunea Văii Jiului reprezintă un pas important în direcția promovării turismului și protejării peisajelor naturale deosebite din această zonă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net