Arabia Saudită investește 4,7 miliarde $ într-un lac artificial! Cum arată

Compania Webuild a semnat un contract în valoare de 4,7 miliarde de dolari cu Arabia Saudită, pentru construirea unui lac artificial la Trojena -  o stațiune de schi din Munții Sarawat, care face parte din cadrul mega-proiectului Neom. Construcția va include trei baraje și un lac cu apă dulce de 2,8 km lungime.

Lacul artificial construit de Webuild in Arabia Saudită
Lacul artificial va avea 2,8 km lungime (Foto: NEOM)

Barajul principal va fi numit  „The Bow”, iar lacul artificial va fi fix în spatele acestuia. Acolo vor fi construite și zone rezidențiale, dar și un hotel. Barajul principal va fi realizat din beton și va avea 145 m înălțime și 475 m lungime.

Al doilea baraj va fi tot din beton, în timp ce al treilea va fi construit  direct în stâncă. Lacul artificial va acoperi o suprafață de 1,5 km² și va avea propria sa insulă. Webuild a spus că se așteaptă ca 10.000 de oameni să fie implicați în acest proiect ambițios, promițând să le ofere turiștilor un „un centru global pentru sporturi nautice și divertisment”. Costurile totale ale proiectului Neom ating mai mult de jumătate de trilion de dolari. Toată construcția arată de parcă ar fi scoasă din filmele SF.

Tot acolo se construiește și stațiunea de schi Trojena (Foto: NEOM)
Tot acolo se construiește și stațiunea de schi Trojena (Foto: NEOM)

Va fi inaugurat până în 2029

Suntem încântați și cu adevărat mândri că am primit acest proiect important în NEOM. Lacul de apă dulce, lung de 2,8 kilometri, creat de om, va fi un atu-cheie în masterplanul Trojena. Proiectul se pregătește să fie o minune internațională de inginerie și credem că echipa noastră are experiența și expertiza globală pentru a livra acest proiect de infrastructură interesant.”, a declarat CEO-ul Webuild, Pietro Salini, citat de New Civil Engineer.

Arabia Saudită vrea ca proiectul Neom să fie gata până în 2029, pentru a putea găzdui Jocurile Olimpice Asiatice de Iarnă. „Am finalizat deja aproximativ trei milioane de metri cubi de excavare pe locul lacului și continuăm să excavam 90.000 de metri cubi de rocă pe săptămână. Importantă este implementarea unei abordări durabile prin utilizarea întregii roci excavate și reutilizarea acesteia pentru căptușeala albiei lacului și construcția barajului.”, a explicat  Philip Gullett, directorul executiv al Trojena.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net