Aşa arată sendvişul perfect
De 23 de ani găteşte pentru fiţoşii de la Hollywood, la gala Oscar, are 4 stele Michelin şi este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din lume. Wolfgang Puck (67 de ani) ne învaţă cum să ne facem singuri senvişul perfect.
Când transformi gătitul în operă de artă, eşti atent la cele mai mici detalii. De aceea, Wolfgang Puck ne recomandă să alegem cu atenţie ingredientele sendvişului: chifla cu susan, castravetele murat, salata, roşiile, carnea tocată şi şunculiţa. Opţional, în compoziţia sendvişului puteţi adăuga muştar, ketchup sau maioneză, rondele de ceapă şi o felie de brânză. Iată cum trebuie să arate rezultatul final, care are aproape 900 de calorii.
1. Chifla. Aveţi nevoie de o chiflă dulce cu susan, moale, dar nu pufoasă, pentru că se poate rupe, pe care o încălziţi pe plită înainte.
2. Castravetele. Este esenţial pentru gust, pentru că oţetul echilibrează impactul pe care îl are grăsimea din carne în gură.
3. Salată. Alegeţi o felie de salată de apă, zemoasă. Evitaţi frunzele cu cotor şi vinişoare tari pentru că nu absorb zeama din carne.
4. Roşiile. Înainte să puneţi felia de tomată în sendviş, uscaţi-o pe plită uşor, pentru a o obliga să elimine flavonoidele specifice.
5. Carnea tocată. Alegeţi o carne tocată fără condimente, cu o uşoară urmă de afumătură în compoziţie, slab sărată.
6. Şunculiţa. Trebuie neapărat să fie sărată, afumată şi ţinută cel puţin 2 minute la foc înainte de a fi pusă la baza chiflei.