Aşa se face cafeaua perfectă!

Ultima actualizare:

    Gustul, mai intens  la 70 de grade Celsius
Gustul, mai intens la 70 de grade Celsius

Oamenii de ştiinţă au studiat fenomenul îndeaproape şi au descoperit reţeta preparării cafelei perfecte. Savanţii de la Universitatea de Stat din Kansas, SUA, au folosit boabe de cafea Arabica şi Robusta.

Prima descoperire a surprins pe toată lumea: apa nu trebuie dată în clocot, ci încălzită până la 70 de grade Celsius. Atenţie: peste 71 de grade Celsius, flavonoidele din cafea sunt compromise. Doctorul Christopher Hendon, de la Universitatea din Oregon, recomandă ca apa folosită să fie bogată în calciu şi magneziu, ca boabele de cafea să fie păstrate în prealabil în frigider şi să fie sfărâmate cu doar câteva secunde înainte de a fi amestecate cu apa caldă. Nu se recomandă zahăr şi cantitatea ideală a amestecului este: o linguriţă cu vârf la 50-70 ml de apă caldă, amestecate direct în ceaşcă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net