Asexualitatea nu trebuie confundată cu abstinenţa. Ce este de fapt

27 februarie 2018
article img
Pentru cei interesaţi să afle mai multe lucruri despre asexuali, trebuie să ştiţi că aceştia nu simt atracţie fizică, nu simt dorinţă să întreţină vreun act sexualfoto: 123RF

Trăim într-o societate în care sexul este promovat în exces, însă există o categorie de persoane care nu simt, nu sunt interesate de acest lucru şi nu îşi găsesc locul într-un astfel de climat.

Pentru cei interesaţi să afle mai multe lucruri despre asexuali, trebuie să ştiţi că aceştia nu simt atracţie fizică, nu simt dorinţă să întreţină vreun act sexual, pur și simplu nu își doresc să facă sex. Pe de altă parte, putem spune că aceste persoane nu sunt pătrunse de fiorul dorinței de a atinge pe cineva sau de a fi într-o relație. Statisticile arată că 1% din populația planetei sunt asexuali. Sunt o categorie din ce în ce mai vizibilă în lumea occidentală, dar și în România. În acest articol, veţi descoperi 2 tipuri de asexuali.

Cei care au libido, dar nu întrețin relații sexuale cu partenerii, ci preferă să se masturbeze

Această categorie de asexuali nu își doresc să facă sex cu absolut nimeni, dar asta nu înseamnă că nu se masturbează. Ei chiar se simt confortabil cu ideea de a se autosatisface. Este posibil ca aceste persoane să se bucure la nivel fizic de sex, însă nu găsesc niciodată atrăgătoare ideea de a aduce pe cineva în patul lor. Nu se simt atrași sexual de persoane de sex opus sau de același sex.

Cei care nu manifestă nici un fel de dorință sexuală

Cu toate acestea, mulți asexuali întrețin relații intime normale fără să existe vreo plăcere sexuală sau dorință. Unii vor să aibă relații romantice și se îndrăgostesc, chiar simt nevoia să aibă copii, însă preferă să obțină acest lucru prin înseminare artificială și nu prin contact sexual. Ce sunt asexualii? Acele persoane care nu sunt interesate și pe care nu le deranjează faptul că nu simt nevoia să facă sex.

Concluzie

Oamenii ar trebui să înțeleagă și să conștientizeze că există și această orientare sexuală. Asexualii au existat dintotdeauna, însă nu prea sa vorbit despre ei. Nu sunt persoane pe care sexul îi dezgustă, doar că manifestă o indiferență totală față de actul intim de orice fel. Așa sunt ei și nici un specialist nu poate să ofere o explicație plauzibilă. De altfel, mulți dintre ei cred în marea dragoste și trăiesc o formă de legătură amoroasă în care predomină plăcerea psihică și afectivă.