Atac sângeros al rechinului albastru pe o plajă din Spania

Ultima actualizare:
Fata a fost dusă de urgență la spital
Fata a fost dusă de urgență la spital

O fetiță în vârstă de 11 ani a fost atacată de un rechin într-una dntre cele mai populare stațiuni turistice din Spania. A fost mușcată de picior în timp ce înnota în apele lipezi din Grao de Moncofa. În urma atacului, fata prezenta pierderi masive de sânge, dar salvamarii nu au putut confirma cu exactitate dacă rana adâncă a fost produsă de un rechin sau de o altă vietate maritimă. Mai mult decât atât, au afirmat că nu au văzut, în toată cariera lor , asemenea rană.

Salvamarii suspectează că ar fi fost vorba despre un rechin albastru de mici dimensiuni, care la maturitate poate atinge maxim 70 cm. Experiții maritimi au declarat pentru presă este posibil ca atacul să fi venit din partea unui animal inofensiv care a confundat piciorul fetei cu prada.


    Fata a fost dusă de urgență la spital Foto: Mirror
Fata a fost dusă de urgență la spital Foto: Mirror

Imediat după producerea incidentului, salvamarii au interzis intrarea în apă a turiștilor și au arborat steagul roșu.

În fiecare an sunt raportate peste 60 de atacuri ale rechinilor asupra oamenilor. Deși, rareori se soldează cu moartea oamenilor, atacurile lor sunt înspăimântătoare și sângeroase și pot duce la pierderea memebrelor superioare sau inferioare.

În prezent, rechinul albastru  este o specie de pește pe cale de dispariție datorită pescuitului comercial excesiv și a capturării accidentale.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net