Avantajele caselor pe structură de lemn

Ultima actualizare:

În cazul în care vreți să construiți rapid o casă cu costuri mai mici, opțiunea pentru o casă pe structură de lemn este una cât se poate de justificată.

Departe de a fi o soluție doar pentru case la munte sau de vacanță, proiecte de case din lemn pot fi executate cu succes în orice zonă rurala sau urbană. Pentru o decizie informată, merită să aruncați o privire pe avantajele pe care le oferă acest tip de construcție.

Atunci când vreți să faceți un proiect, cu siguranță vreți să știți cât mai multe despre avantajele și dezavantajele soluțiilor de materiale alese. În ceea ce privește casele din lemn, varianta vine cu următoarele avantaje:

1. Durată de execuție mică

Dacă vreți să intrați mai repede în posesia casei mult dorite și nu vreți să așteptați luni bune, o casă pe structură de lemn poate fi construită rapid. Dacă fundația este gata și se folosesc materiale prefabricate, casa, în funcție de dimensiuni și de înălțime, poate fi gata chiar și într-o lună.

2. Nu necesită o fundație adânca și complexă

Fiind construite din materiale ușoare, fundația caselor din lemn nu necesită o fundație complexă, adânca și cu armătură puternică. Ba mai mult, fundația unei case poate fi înlocuită pentru anumite proiecte, cu piloni din beton.

3. Oferă o izolație termică foarte bună

Nu trebuie să va faceți griji în privința confortului termic sau costurilor de întreținere pe timpul iernii. Proiectele disponibile în prezent asigură un climat optim, cald iarna și răcoros vara.

4. Rezistență foarte bună la cutremure

Lemnul fiind un material cu flexibilitate ridicată, rezistența la cutremure va fi mult mai bună decât în cazul unei costrucții din beton și zidărie. 

5. Costuri de construcție mai mici

Lemnul este și a rămas un material de construcții mai ieftin decât alte variante. În funcție de calitate, de soluțiile de tratare și izolație folosite, costurile se pot ridica un pic, fără a le depăși pe cele ale construcției unei case tradiționale.

6. Este un material ecologic

În cazul în care va gândiți la implicațiile pe care le are folosirea acestui tip de material asupra mediului, trebuie menționat că lemnul folosit pentru proiectele autorizate de case va proveni doar din tăieri legale de pădure. În plus, construcția va fi una care produce minimum de disconfort celor din zonă și naturii înconjurătoare, va fi una ecologică și sustenabilă.

Dacă vă întrebați în legătura cu rezistența, durabilitate și siguranța la incendii, vă spunem că la ora actuală există numeroase tratamente speciale, extrem de performante, care conferă lemnului aceeași rezistență îndelungata și sigură, ca și în cazul altor tipuri de materiale.

Există și câteva limitări legate de construcția caselor pe structură ușoară de lemn sau din materiale prefabricate,  respectiv acelea că nu veți putea construi o casă cu mai mult de două etaje, iar mentenanța și tratamentul lemnului va fi una mai frecventă decât în cazul altor tipuri de construcții.

Pentru a afla mai multe detalii despre tehnologiile disponibile în prezent și  despre tipurile de proiect actuale, accesați pagina case lemn a firmei de arhitectură și consultanță în construcții UBERhause!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net