Black Friday 2015 - ghid pentru cumpărători

Ultima actualizare:

    Black Friday 2015: ce trebuie să ştii pentru a nu te lăsa păcălitFoto: Click!
Black Friday 2015: ce trebuie să ştii pentru a nu te lăsa păcălitFoto: Click!

Ne mai despart doar câteva ore de Black Friday 2015, cel mai important eveniment comercial al anului. De Vinerea Neagră, o mulțime de retaileri oferă reduceri considerabile de preț la mii de produse. Pentru că în anii trecuți clienții s-au plâns că au fost păcăliți de anumiți comercianți, pentru această ediție am pregătit un ghid pentru cumpărători cu câteva sfaturi utile.

Black Friday 2015 este a cincea ediție a acestui fenomen la noi în țară. Importat de la americani, acest eveniment a ajuns în România la inițiativa celor de la eMAG, dar nu respectă întru totul tradiția americană. Dacă în SUA Black Friday se ține în ultima zi de vineri a lunii noiembrie, la noi, unele magazine, precum Altex sau Media Galaxy, organizează reducerile de ”Vinerea Neagră”  întreaga lună.

Sub aspectul reducerilor substanțiale la diverse produse, retailerii reușesc să atragă foarte mulți clienți ce sunt dispuși să scoată din buzunar sume de bani pentru laptop-uri, televizoare, monitoare, mașini de spălat, tablete, telefoane mobile sau console video, sperând că de Black Friday 2015 vor prinde reduceri mari.

Cum să nu te lași păcălit de Black Friday 2015

Dacă nu vrei să ai surprize neplăcute cu produsele achiziționate de Black Friday 2015, este recomandat să te pregătești temeinic înainte de startul marelui eveniment. În primul rând, este indicat să faci o listă cu produsele pe care dorești să le cumperi de Blak Friday 2015 și cu prețurile actuale ale acestora. Acest lucru te va ajuta să eviți falsele reduceri. De exemplu, se întâmplă ca retailerii să mărească prețul și apoi să aplice procentul de reducere.

Verificați cu atenție modul în care este afișată reducerea pe site-ul de unde urmează să faceți cumpărăturile. Astfel, veți evita să cădeți în capcana ofertelor care anunță mari reduceri de prețuri doar pentru a te atrage să intri în magazin. Din păcate, aceste situații sunt destul de des întâlnite printre comercianții din România.

În plus, atunci când faci comenzi online, verifică înainte de a pune în coșul de cumpărături produsele dorite. Urmăriți dacă prețul fiecărui obiect ales este același cu prețul redus indicat atunci când l-ai ales.

Ghid pentru cumpărături: deschide coletul în prezența curierului

Ca să eviți o țeapă este bine să deschizi coletul în prezența curierului și, în caz că acesta nu corespunde, îl poți trimite înapoi. Se poate întâmpla să nu fie produsul dorit sau să fie alt model ori altă culoare. De asemenea, există posibilitatea ca în timpul transportului să fi fost spart, zgâriat sau să se fi defectat. Trebuie să menționezi pe documentele de transport motivul refuzului.

Ca un ultim sfat, atunci când faci plata, este recomandat să utilizezi cardul. În unele situații, precum cazurile de fraudă, dacă ai plătit prin card, poți utiliza procedura refuzului la plată pentru a-ți recupera suma plătită. De cele mai multe ori, acest lucru durează cel mult 30 de zile de la data plății. Procedura este destul de simplă: dacă tranzacția s-a decontat, o poți contesta la bancă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net