Care este cantitatea de cremă cu protecție solară pe care trebuie s-o folosim?

Ultima actualizare:

    Crema cu protecție solară trebuie aplicată pe piele în mod constant, atunci când stai la plajă
Crema cu protecție solară trebuie aplicată pe piele în mod constant, atunci când stai la plajă

Crema cu protecție solară nu trebuie să lipsească din geanta de plajă a nimănui. Razele soarelui sunt puternice în această perioadă, iar pielea trebuie protejată împotriva arsurilor, dar și a cancerului de piele. Click! vă spune care este cantitatea de cremă cu protecție solară pe care ar trebui s-o folosiți când mergeți la plajă.

Ca o regulă generală, cantitatea de cremă cu protecție solară pe care trebuie s-o folosiți la o aplicare este de circa 30 de grame sau cât încape într-un păhărel pentru shot, spun specialiștii Academiei Americane de Dermatologie.

Poate părea mult, însă un shot de cremă cu protecție solară este cantitatea ideală pentru a acoperi pielea expusă la soare, din cap până-n picioare.

Spray-urile cu protecție solară sunt mai ușor de aplicat decât loțiunile, dar trebuie să folosești un spray cu cel mai ridicat factor de protecție solară și trebuie să fii atent să acoperi întreaga suprafață a pielii atunci când aplici protecția solară. Potrivit specialiștilor, pentru a acoperi pielea suficient de bine, trebuie să menții spray-ul pe o anumită suprafață a pielii timp de cel puțin șase secunde. De asemenea, e important ca cei care folosesc spray cu protecție solară să maseze bine pielea după ce aplică spray-ul, astfel încât acesta să ajungă pe tot corpul și să intre bine în piele.

Specialiștii americani mai spun că pe întreaga față trebuie să aplicăm de cel puțin două ori o cantitate generoasă de cremă cu protecție solară. Și nu uitați de urechi și de pleoape! Aplicarea de cremă cu protecție solară pe acestea este esențială.

Dar nu numai cantitatea de cremă cu protecție solară este importantă, ci și factorul de protecție solară (FPS) pe care îl are crema. Astfel, medicii ne recomandă să folosim o cremă cu cel puțin 30 factor de protecție solară și care să ne protejeze atât împotriva razelor UVB (n.r. cele care fac pielea să se bronzeze prin stimularea producerii de melatonină, un pigment al pielii care acționează ca o barieră de protecție împotriva daunelor produse de lumina solară. Tot acestea sunt și cele care datorită expunerii îndelungate produc arsuri ale pielii), cât și împotriva celor UVA (n.r. cele mai periculoase, îmbătrânind pielea și provocând apariția cancerului).

De asemenea, aveți grijă să alegeți o cremă cu protecție solară, rezistentă la apă!

Medicii recomandă să aplicați crema cu protecție solară înainte de expunerea la soare cu aproximativ 15-20 de minute pentru a reuși să fie absorbită de piele. Operațiunea trebuie repetată după ce ieșiți din apă și vă uscați pe piele, după ce ați transpirat sau v-ați șters cu prosopul.

Foarte important! Fiți atenți ca nu cumva crema cu protecție solară pe care o folosiți să nu fi expirat! Cele mai multe creme cu protecție solară au o valabilitate de șase luni după deschidere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
concert gif
image
image
image
image
image
image
fotbal jpg
ana aslan captura video png
condimente png
venetia shutterstock 245507692 jpg
tyffany santos londra profimedia jpg
ioana cea nebuna captura video jpg
kevin cel mai inalt caine guinness world records jpg
vreme plaja vara pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net