Care este legătura dintre prostituție și culoarea roșie

Prostituția, cunoscută ca fiind una dintre cele vechi și mai practicate meserii din întreaga lume, scoate la iveală secrete nebănuite despre anumite lucruri, obiecte sau culori care îi sunt asociate. Fie că am observat în bordelurile din filme, din viața reală sau din fotografii, culoarea roșie este asociată acestei meserii.

În Amsterdam există un cartier cu lumini roșii (FOTO: EPA)
În Amsterdam există un cartier cu lumini roșii (FOTO: EPA)

Deși această asociere este una stranie, există câteva motive care datează încă din anul 1254, când femeile care practicau această meserie trebuiau să se supună unor reguli și modalități prin care se diferențiau de restul femeilor.

Ce legătură există, de fapt, între prostituție și culoarea roșie?

Femeile care practică această meserie au fost dintotdeauna stigmatizate și puțini erau cei care le tratau ca fiind persoane normale, ajungând să fie marginalizate prin prisma acestui statut.

Societatea mereu a condamnat astfel de comportamente, astfel că o lege elaborată în anul 1254 le obliga pe prostituate să-și vopsească trupurile în roșu, pentru a fi diferențiate de femeile ,,cinstite”.

100 de ani mai târziu, Edward al III-lea, regele Angliei a decis ca practicantele cele mai vechi meserii din lume să îmbrace hainele pe dos, pentru a fi recunoscute. 

Roșu e asociaț cu prostituția

De-a lungul timpului, au apărut mai multe ipoteze potrivit cărora roșu este culoarea asociată prostituției. Una dintre ele amintește de lucrătorii de la căile ferate, care mergeau să plătească pentru diverse servicii sexuale. În momentul în care treceau pragul bordelului, aceștia lăsau în fața ușii lămpile roșii pe care le purtau după ei. În acest fel erau mai ușor de găsit în momentul în care cineva avea nevoie de ei sau erau modificate traseurile trenurilor.

Bordelurile din Belgia și Franța erau vopsite în diverse culori, în perioada Primului Război Mondial, pentru a fi diferențiate mai ușor. Cele pentru ofițeri erau vopsite în albastru, iar cele pentru gradele inferioare, în roșu.

O altă variantă face trimitere în perioada Chinei antice. În acea vreme, bordelurile erau decorate cu lămpi din hârtie de culoare roșie. Astfel, bărbații dornici să le treacă pragul le observau mult mai repede.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net