Care este piatra prețioasă a lunii februarie. Este asociată cu virtuți precum calmul, claritatea mentală și protecția

În universul fascinant al pietrelor prețioase, ametistul strălucește ca o perlă purpurie, asociată cu luna februarie și împărțindu-și magia într-un papirus bogat în legende și semnificații. În miezul acestei povești se află Sfântul Valentin, un preot curajos, și un inel de ametist sculptat cu simbolul Cupidon.

Pietre prețioase. Foto: arhiva.
Pietre prețioase. Foto: arhiva.

Ametistul, cu nuanțele sale de mov și violet, a captivat imaginația oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. În mitologia greacă, povestea ametistului are rădăcini adânci. Se spune că Diana, zeița vânătorii și a lunii, l-a transformat pe tânărul pe nume Ametist într-o statuie de cristal pentru a-l proteja de furia zeului vinului, Bacchus. Înduioșat de transformare, Bacchus a vărsat vin peste piatra mov, conferindu-i astfel nuanțele unice pe care le cunoaștem astăzi.

Ametistul este considerat piatra de naștere a lunii februarie și este asociat cu virtuți precum calmul, claritatea mentală și protecția. Se spune că această piatră prețioasă poartă puteri de vindecare și protecție împotriva energiilor negative.

Potrivit unei legende străvechi, Sfântul Valentin, cunoscut și sub numele de Sfântul Valentin de Terni, a fost un preot creștin care a trăit în timpul Imperiului Roman. Într-o perioadă de persecuții împotriva creștinilor, Sfântul Valentin a încălcat interdicțiile impuse de împărat și a continuat să oficieze căsătorii secrete pentru tinerii îndrăgostiți. 

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net