Care este vârsta maximă până la care poți face un împrumut bancar. Află toate condițiile impuse

Băncile impun diferite criterii pentru cei care solicită credite, printre care se numară și vârsta maximă a solicitanților. La finalizarea creditului, aceștia nu trebuie să depășească un anumit număr de ani, stabilit de fiecare bancă în parte. Spre exemplu, dacă vârsta maximă acceptată de bancă este 65 ani, iar dumneavostră aveți 50 ani, nu puteți să obtineți un împrumut decât pe maximum 15 ani.

Vârsta maximă pentru obținerea unui credit este stabilită de fiecare bancă Foto: Shutterstock
Vârsta maximă pentru obținerea unui credit este stabilită de fiecare bancă Foto: Shutterstock

Vârsta maximă pentru creditul ipotecar 

Creditul ipotecar implică o serie de criterii pe care trebuie să le îndeplinești pentru a primi undă verde de la bancă. Printre altele, instituțiile bancare țin cont de veniturile obținute lunar, dar și de vârsta ta. Fiecare bancă în parte și-a stabilit condițiile de eligibilitate pentru creditul imobiliar, incluzând și limite de vârsta. Concret, vârsta maximă este cea pe care o vei avea în momentul în care vei termina de achitat ultimele rate ale respectivului credit pentru casă.

Exista o vârsta maximă credit ipotecar întrucât instituțiile bancare vor să aibă o siguranță privind rambursarea creditului de către persoana care îl accesează. Dacă vei aplica pentru un credit ipotecar de la CEC Bank, ia în calcul faptul că nu va trebui să depășești vârsta maximă de 75 de ani la finalul rambursării. De asemenea, vârsta maximă pentru un credit imobiliar de la Alpha Bank este de 70 de ani, la fel ca la UniCredit Bank și OTP Bank.

Regula aplicată și co-debitorilor

Aceeași regulă se va aplică și co-debitorilor. Astfel, se va ține cont, pentru stabilirea perioadei maxim de acordare a creditului de vârsta celui mai în vârstă co-debitor /solicitant. Printre cele mai mai permisive bănci în această privință se numară Bancpost sau CEC Bank, unde vârsta maximă acceptată la finalizarea creditului este 70 ani, respectiv 80 ani.

Care este vârsta minimă de acordare a unui credit 

La fel ca în cazul vârstei maxime, și în privința vârstei minime exista diferențe în funcție de instituția creditoare. Drept urmare, este important să verifici din start condițiile de eligibilitate ale fiecărei bănci, întrucât vârsta minimă poate fi de 18, 21 sau chiar 24 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
ionut ivana jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
MIRCEA BRAVO jpg
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
mama copil de mana jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net