Cât de des este normal să faci sex?

image
Cât de des este normal să faci sex? Nu contează frecvența cu care faceți amor, ci sentimentele care vă leagăfoto: Click!

Când discută cu un sexolog, cuplurile au multe întrebări în ceea ce privește viaţa lor sexuală. Cât de des este normal să faci sex? este una dintre ele. Răspunsul la aceasta, însă, nu este unul care conține o formulă aproape matematică.

Cât de des este normal să faci sex pentru pentru a avea un echilibru în relaţia de cuplu? Toate răspunsurile pentru această întrebare duc către o singură concluzie: frecvența trebuie stabilită de comun acord între cei doi parteneri.

Cât de des este normal să faci sex? Nu există o „reţetă”

  • Diferenţa de dorinţă sexuală este o problemă des întâlnită în relaţia de cuplu. Sunt situaţii în care bărbatul îşi doreşte să facă sex de patru ori pe săptămână, iar femeia doar de două ori. Din acest motiv, partenerii vor să ştie cât de des este normal să faci sex pe săptămână şi dacă unul dintre ei exagerează cu apetitul sexual.
  • Trebuie să ţinem cont şi de faptul că frecvenţa partidelor de sex va scădea odată cu înaintarea în vârstă. Studiile au arătat că tinerii îşi doresc să facă sex foarte des, dar cu cât se înaintează în vârstă această dorinţă scade. În această situaţie, partenerii nu ar trebui să se învinovăţească că unul dintre ei nu mai iubeşte sau nu se mai dăruieşte aşa cum trebuie în relaţie, pentru că dorinţa sexuală nu are neapărat o legătură cu sentimentele.
  • Problemele pot apărea în relaţia de cuplu din momentul în care partenerii încetează să mai facă sex. Întervine frustrarea, dezamăgirea, detaşarea, iar până la infidelitate şi separare nu mai este decât un pas. Dar cât timp sunteţi mulţumiţi de viaţa sexuală pe care o aveţi în relaţia de cuplu întrebarea „Cât de des este normal să faci sex?” nu îşi mai are rost.
  • Cât de des este normal să faci sex diferă de la persoană la persoană. Sunt cupluri, de exemplu, care fac sex foarte rar şi sunt pe deplin satisfăcute de viaţa lor sexuală. Atâta timp cât nici unul dintre parteneri nu se simte respins sau nesatisfăcut, înseamnă că relaţia sexuală funcţionează aşa cum trebuie şi cei doi sunt pe deplin mulţumiti.

Cât de des este normal să faci sex? Nu contează, dacă există iubire și respect

  • În cuplurile în care unul dintre parteneri îşi doreşte să facă sex mai mult şi celălalt mai puţin o discuţie pe acest subiect este necesară. Ambii parteneri trebuie să fie pe aceeaşi lungime de undă când se aduce în discuţie acest subiect. Dacă nu se ajunge la un numitor comun, cel care îşi doreşte să facă sex mai mult va crede că este ceva în neregulă cu viaţa voastră sexuală şi chiar cu relaţia de cuplu.
  • Ce este important de reţinut e că ambii parteneri trebuie să găsească o cale de mijoc care să îi satisfacă pe amândoi. Trebuie să comunicaţi şi să vă explicaţi cu înţelegere şi răbdare care vă sunt aşteptările sexuale de la relaţia voastră de cuplu. Cât timp în relaţie există iubire şi respect, orice problemă legată de viaţa sexuală sau cât de des este normal să faci sex va putea fi depăşită.
Radu Mirică s-a sinucis
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
rafael nadal si sotia sa
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
cub casă stela popescu png
anxietate
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
Regina Elisabeta jubileu
operaresidence2 jpg
image
image
image
image
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
calendar ortodox 2021 30 septembrie sfantul ierarh grigorie luminatorul armeniei celei mari jpeg
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
sorin cimpeanu campeanu
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg