Ce înseamnă să ai intimitate emoţională în cuplu?

image
Să ai intimitate emoțională în cuplu înseamnă să ai încredere că poți discuta despre ceea ce simțifoto: 123RF

Pentru a putea obține intimitatea emoţională într-o relație de cuplu este necesar să existe apropiere între cei doi soţi. Aceasta se poate dezvolta atunci când între parteneri de viaţă există înțelegere, comunicare și acceptare. Când iubitul tău îți arată toate aceste lucruri, capeți încredere și în mod natural ajungi să te deschizi emoțional.

Să ai intimitate emoțio­nală în cuplu înseamnă să ai încredere că poți discuta despre ceea ce simți, indiferent că simți lucruri pozitive sau negative, să ai deschiderea de a-i împărtăși celuilalt ce se întâmplă cu tine la nivel emoțional, să ai curajul de a-ți comunica fricile și vulnerabilitățile și de a te arăta așa cum ești tu, în cel mai autentic mod.

A avea intimitate emoțională în cuplu presupune ca și tu, la rândul tău, să accepți trăiri­le celui de lângă tine fără să i le judeci, înțelegându-l ca mod de reacție și gândire, chiar dacă uneori îți este greu și poate tu, în locul lui, nu ai reacționa la fel. A fi intimă cu partenerul tău este la fel de important cu a-i da voie să își exprime emoțiile față de tine, rămânând alături de el când își arată fricile sau supărările. Sentimentul pe care îl obții atunci când vezi că celălalt răspunde nevoii tale de a te exprima liber în ceea ce privește emoțiile și nevoile emoționale, că nu ți le judecă și că este acolo pentru a te înțelege și susține, este ceea ce dă naștere intimității emoționale. 

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
visarion alexa
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub reghecamf bătaie png
Georgia Meloni FOTO Profimedia
Piața Chiriac Craiova jpg
image
image
image
image
kate middleton insarcinata
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg