Ce se întâmplă atunci când o femeie are orgasm VIDEO

image
Orgasmul feminin nu are nici un rol în procreere, așa cum se întâmplă în cazul celui masculin. Iată cum explică oamenii de știință orgasmul la femei, fie ca e vorba despre orgasm vaginal, clitoridian sau Punctul GFoto: Shutterstock

Orgasmul feminin a rămas mult timp un mister, acesta nu putând fi verificat de nimeni în afară de posesoarea lui. Însă acum știința îți explică ce se întâmplă în corpul unei femei atunci când ajunge pe cele mai înalte culmi ale plăcerii sexuale.

Există o serie întreagă de stimuli și factori psihologici care contribuie la apariția orgasmului feminin, de aceea el rămâne în continuare o nebuloasă pentru mulți oameni. Misterul este adâncit cu atât mai mult cu cât el nu are nici un rol în reproducere, spre deosebire de orgasmul masculin. Oamenii de știință s-au întrebat adeseori cum a evoluat corpul femeii astfel încât el poate beneficia de plăcere nedeterminată de nici o nevoie biologic sau fiziologică. Tot ei au studiat și procesele chimice și fizice care au loc în corpul ei, în timp ce se cutremură de plăcere supremă.

Clitorisul și Punctul G, secretele orgasmului la femei

Există două zone-cheie pe corpul feminin, dedicate special obținerii plăcerii sexuale: clitorisul și Punctul G. Printr-o stimulare corespunzătoare a acestora, are loc climaxul. Punctul G are peste 8.000 de terminații nervoase, așa că el este vedeta orgasmului. 70% dintre femeile care ajung la climax o fac prin stimularea acestei zone. Însă orgasmul poate fi obținut și prin alte căi. În cadrul unui studiu despre sexualitatea feminină, 20% din repondente au declarat că au avut orgasm în urma unui sărut sau după ce au făcut sex oral unei alte persoane, iar 94% dintre reprezentantele care au făcut sex anal au susținut că au ajuns la climax. Și sportul îți poate oferi plăceri în viață. La propriu! 10% dintre cele care fac exerciții fizice în zona abdomenului pot avea ușor orgasm.

Orgasmul vaginal

Orgasmul vaginal este un mit. Conform cercetărilor științifice, acesta are loc doar dintr-o stimulare concomitentă a clitorisului, a vaginului și a uterului. Aceste trei elemente formează faimosul Punct G.

Dar ce se întâmplă în creierul femeii? După punctual culminant, în această zonă se eliberează oxitocină, prolactină și endorfine, care creează senzația de relaxare. În același timp, nivelul de domanină din creier scade, în timp ce cel de prolactină se mărește. Acest fenomen determină corpul femeii să-și dorească să facă sex în detrimental altor activități. Tot după orgasm, pragul de rezistență la durere se mărește cu 107%, un lucru benefic atunci când femeia naște. Da, unele femei au orgasm atunci când nasc natural, însă acest lucru se întâmplă numai în 0,3% din cazuri.

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
teo trandafir jpg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
Gigi Hadid și Kanye West
Umar Kremlev si Vladimir Putin FOTO Profimedia jpg
Nord Stream FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay