Ce trebuie să faci pentru ca avocado-ul să nu se mai înegrească după tăiere. Ai nevoie doar de un singur ingredient

Avocado a devenit, în ultima vreme, foarte prezent în coșul cu fructe de pe mesele noastre. Problema apare atunci când nu putem folosi tot fructul de avocado odată și avem nevoie urgent de o metodă de păstrare, astfel încât pulpa sa de un verde strălucitor să nu devină neagră și neatrăgătoare.

Cum să împiedici una avocado să se oxideze Foto: Shutterstock
Cum să împiedici una avocado să se oxideze Foto: Shutterstock

Stropește zeamă de lămâie peste avocado

Avocado conține enzime și compuși fenolici care, odată expuși la aer, își schimbă culoarea inițială într-o nuanță maronie. Însă fructul nu devine maro după tăiere, dacă este stropit imediat cu zeamă de lămâie. Și sâmburele împiedică decolorarea, motiv pentru care e bine să lăsați sâmburele în jumătățile de avocado. 

La ce alte trucuri mai puteți apela 

Un alt truc ar fi ungerea fructului de avocado cu o peliculă foarte fină de ulei, imediat după ce acesta a fost tăiat. Astfel, uleiul va impiedica aerul să patrundă prea mult și să grăbească oxidarea.

Mai puteți recurge și la așezarea unor bucăți de ceapă proaspăt tăiate în același recipient cu fructul de avocado tăiat, astfel încât ceapa să nu atingă totuși pulpa fructului, ci doar coaja acestuia (întai se pun bucățile de ceapă în recipient, peste care se așază jumătatea de avocado cu pulpa orientată în sus). Acest procedeu este recomandat doar daca plănuiți să preparați un guacamole, sos sau supă, nu este recomandat și pentru deserturi.

Chiar dacă aceste trei metode simple de a împiedica un avocado să oxideze funționează, acest lucru este, totuși, pe termen scurt. Nu se recomandă păstrarea unui avocado tăiat mai mult de 2 zile în frigider.

Cum se consumă avocado

Deși se întâlnește și avocado gătit, totuși nutriționiștii nu îl recomandă decât în forma crudă, deoarece la temperatură ridicată, acesta își pierde proprietățile.

Oricum alegem să mâncăm avocado, nu trebuie să trecem cu vederea modul în care combinăm avocado cu diferite alimente, pentru a evita problemele digestive, mai ales in cazul celor mici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net