Ce trebuie să plantezi în grădină, în luna martie. Numai așa vei avea o recoltă bogată și sănătoasă

Adevărații grădinari știu că luna martie este prielnică plantării anumitor legume care se descurcă destul de bine și când temperaturile sunt reduse. Află din rândurile de mai jos care sunt soiurile de semințe ce pot fi semănate încă din prima lună a primăverii. 

Coș plin cu legume / foto: Pixabay
Coș plin cu legume / foto: Pixabay

Deși mulți tind să creadă că în luna martie este prea devreme să pregătească legumele pentru grădina de afară sau solarii, adevărul este că se înșeală. Există o listă de legume pe care le poți semăna încă de pe acum. 

Legumele pe care le poți planta în luna martie 

Cu siguranță cele mai bune legume sunt sădite și crescute în propria curte, fără prea multe chimicale și alte substanțe care cauzează. 

Conform informațiilor oferite de site-ul gradinarii.ro, există anumite legume care sunt destinate plantării în luna martie. 

În această lună se poate semăna și planta deja: morcov, pătrunjel, ridichi, ceapă, usturoi.

1. Morcov 

Această legume se seamănă la 2 săptămâni după ce dă ultimul îngheț.

Morcovul este una dintre rădăcinoasele care se seamănă direct. În pământ se sapă rânduri cu o distanță de aproximativ 20-25 cm sau se împrăștie direct sămânța, apoi plantele sunt rărite. Distanța dintre ele trebuie să fie între 7-10 cm. 

2. Pătrunjelul 

Semințele acestuia ot fi semănate direct în aer liber sau pornite în interior, cu aproximativ 8 sau 10 săptămâni înainte de ultimul îngheț. Pătrunjelul trebuie să stea în sol ușor acid și să aibă parte de foarte mult soare. 

3. Ridichi 

Ridichile se plantează extrem de ușor și pot fi consumate chiar și de la o lună de la plantare. Semințele se aruncă în sol și vor crește de la sine. 

4. Ceapa 

Deși ceapa poate crește în aproape orice condiții, este important ca solul să nu fie rece. Arpagicul trebuie plantat la o adâncime de 4-5 cm, distanța dintre plante fiind de 6-15 cm, iar cea dintre rânduri de 25 cm. 

5. Usturoiul 

Cu toate că usturoiul este plantat toamna, el se plantează și primăvara. În funcție de zona țării unde este plantat, usturoiul trebuie pus în pământ înainte de a da înghețul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net