Cea mai deșteaptă găină din lume! Știe să identifice litere și culori

O găină care locuiește pe Insula Gabriola, din Canada, a stabilit un nou record mondial Guinness, nu pentru mărimea ei sau pentru depunerea celor mai multe ouă, ci pentru inteligența ei. Lacey, care are 1 an și jumătate, poate identifica diverse obiecte. Stăpâna ei, medicul veterinar Emily Carrington, susține că aceste păsări sunt mai deștepte decât cred oamenii.

Lacey, cea mai deșteaptă găină din lume
Lacey a intrat în Cartea Recordurilor (Foto: captură video)

Lacey știe să identifice litere, culori și simboluri. E cea mai rapidă găină din lume care poate face asta. Emily îi oferă recompense ori de câte ori identifică în mod corect ceea ce i se cere. În doar un an, Lacey a reușit să ajungă cea mai inteligentă găină din lume.

Găina Lacey a învățat ușor aceste trucuri

La record au participat șase găini, toate aparținând lui Emily, însă ea a fost cea care a excelat. Cu două cronometre oficiale, două unghiuri video diferite și doi martori, păsările au fost puse la treabă. Doar una a ieșit pe primul loc, adică Lacey, completând un total de șase identificări în doar un minut. „Trucurile sunt distractive. Găinile învață foarte ușor.”, a explicat Emily Carrington, potrivit Global News.

Carrington a subliniat că oficialii Cărții Recordurilor Guinness i-au trimis o scrisoare în care au anunțat-o că au creat special pentru Lacey categoria de record intitulată „cele mai multe identificări făcute de către o găină într-un minut”. Motivul invocat a fost faptul că trucurile pe care Lacey le-a efectuat „au arătat inteligență, iar ea a demonstrat că a făcut în mod conștient anumite alegeri”.

Carrington sperase inițial că una dintre găinile ei va stabili recordul pentru cel mai mare număr de trucuri, dar oficialii Guinness au creat noua categorie pentru a reflecta mai exact realizările lui Lacey. Pe lângă faptul că poate identifica litere și alte obiecte, Lacey poate sări printre cercuri și poate depune un ou pe zi, a lăudat-o Emily. „Găinile ni se aseamănă în anumite privințe. Dacă învățați să le înțelegeți, poate puteți deveni mai amabili cu ele. Chiar sunt uimitoare.”, a afirmat femeia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
curatenie geamuri istock jpg
canicula 40 de grade EPA EFE jpg
Agrigento sicilia italia jpg
jeleuri droguri cta jpg
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net