Cea mai mare ceapă din lume poate hrăni un sat întreg! Câte kilograme are

Grădinarul britanic Gareth Griffin, din Guernsey, a crescut în grădina sa cea mai mare ceapă din lume. Bărbatul a intrat în Cartea Recordurilor cu această performanță inedită. A fost cu ea și la un concurs din Marea Britanie, iar cei prezenți au râmas șocați când au văzut specimenul.

Grădinarul Gareth Griffin, alături de cea mai mare ceapă din lume
Grădinarul Gareth Griffin, alături de ceapa lui (Foto: Instagram/Guinness World Records)

Cea mai mare ceapă din lume are aproape 9 kg

Cântărește 8,97 de kg și este un adevărat monstru al cepelor. Gareth Griffin și-a prezentat recordul în septembrie, la Harrogate Autumn Flower Show, din North Yorkshire. Griffin a dezvăluit că neprețuita sa ceapă a fost transportată cu ajutorul autocaravanei sale, înconjurată de perne, în călătoria lungă până la spectacol din Channel Islands.

Ceapa lui Gareth a detronat-o pe cea de 8,5 kg, care a deținut recordul de cea mai mare și mai grea ceapă din 2014 până acum.

Gareth Griffin s-a apucat de grădinărit în urmă cu 13 ani

Pasiunea sa pentru grădinărit a început în urmă cu 13 ani, fiind inspirat de regretatul său tată. „Sunt foarte fericit că am crescut cea mai mare ceapă din lume. Tatăl meu a cultivat astfel de specimene uriașe până în anul în care a murit. Cea mai mare ceapă crescută de el a cântărit 3,5 kg. Așa că pentru mine acest record înseamnă foarte mult.”, a mărturisit Gareth Griffin, pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Pentru context, deținătoarea recordului actual este de aproximativ 53 de ori mai grea decât o ceapă tipică și chiar mai grea decât o minge mare de bowling, care cântărește de obicei 7,25 kg.

„Un alt motiv pentru care îmi place să cultiv ceapa gigantică este că, deși este uriașă, încă arată ca o ceapă normală, doar că este pur și simplu mare. Peste tot în lume, oamenii folosesc ceapa și știu ce dimensiune are o ceapă normală, așa că atunci când văd că aceste cepe uriașe sunt absolut șocați”, a mai explicat Gareth Griffin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net