Cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală: HPV (virusul papiloma uman)


    Virusul papiloma uman, numit HPV, este cea mai întâlnită boală cu transmitere sexualăfoto:123RF
Virusul papiloma uman, numit HPV, este cea mai întâlnită boală cu transmitere sexualăfoto:123RF

Virusul papiloma uman, numit HPV, este cea mai întâlnită boală cu transmitere sexuală. Se fixează în mucoasele membranoase şi piele, şi este atât de capabil de mutaţii, încât poate deveni una dintre cele 40 de rădăcini cunoscute care infectează bărbaţii şi femeile.

Penisul, vulva, anusul, mucoasa vaginală, cervixul şi rectul pot fi infectate în egală măsură şi, deoarece nu există dureri, majoritatea oamenilor nici măcar nu ştiu că sunt infectaţi. Tipurile de HPV care produc negi genitali nu sunt la fel cu cele care produc cancerul. Deşi se ştie că unele rădăcini de HPV sunt asociate cu cancerul, în 90% dintre cazuri corpul uman scapă singur de infecţie prin sistemul său imunitar în doi-trei ani.

Tipurile genitale de HPV sunt transmise în principal în timpul sexului vaginal sau anal

Rareori, deşi este posibil, o gravidă poate transmite HPV pruncului în timpul unei naşteri pe cale vaginală. În astfel de cazuri, pruncul poate să dezvolte negi pe gât sau pe laringe. Starea aceasta este cunoscută ca papilomatoza respiratorie recurentă  sau RRR.

„HPV-ul poate fi evitat actualmente prin vaccinare şi este posibil să fi văzut reclame TV pe acest subiect. Vaccinul respectiv este oarecum controversat, dar recomandat pentru fetele şi femeile între 11 şi 26 de ani, pentru a le ajuta să evite contractarea celor 4 tipuri de HPV despre care se ştie că produc negi genitali şi cancer cervical. Deocamdată, nu există niciun vaccin care să prevină bolile asociate cu HPV la bărbaţi”, a spus Eve Marx în cartea sa „101 lucruri inedite despre sex”.

cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
cub theo rose anghel damian png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO