Cei mai frumoşi cai frizieni. Scurt istoric al acestei rase superbe FOTO

Ultima actualizare:
Unul dintre cei mai frumoşi cai frizieni
Unul dintre cei mai frumoşi cai frizieni

Caii frizieni se numără printre cele mai apreciate rase, atât pentru competiţii, sunt uşor de dresat, dar şi pentru agrement, fiind foarte cuminţi. Click îţi prezintă imagini cu cei mai frumoşi cai frizieni şi câteva lucruri inedite despre istoria aceastei rase originare din Olanda.

Cei mai frumoşi cai frizieni sunt originari din Olanda şi au fost recunoscuţi în secolul 13. Caii frizieni din prezent încă păstreză trăsăturile caracteristice strămoşilor săi. Istoria îndelungată a rasei şi o politică de împerecheri consecventă, au consolidat caracteristicile specifice Frizienilor. Printre acestea se numără un breton frumos cu păr des şi gros în coamă şi coadă, mersuri largi, puternice şi elevate. Frizianul este inconfundabil. Structură bine proporționată a capului nobil, așezat pe un gât arcuit cu finețe, este expresia perfectă a aparenței elegante și mândre a acestei râse. Caracter frumos și prietenos, cei mai frumoşi cai frizieni au un spirit plin de grație care poate fi utilizat în diferite scopuri.

Cei mai frumoşi cai frizieni: Aproape de dispariţie în anii `60

Imagini cu cei mai frumoşi cai frizieni pot fi surprinse în libertate
Imagini cu cei mai frumoşi cai frizieni pot fi surprinse în libertate

În anii `€˜60, calul Frizian era amenințat cu extincția. La vreme aceea erau numai o mie de cai înregistrați în Cartea de Origine. Datorită câtorva crescători, a căror dragoste pentru rasă era un element foarte important în viață lor, încă mai avem o rasă pură de cal Frizian. Astăzi, sunt peste 40.000 de cai înregistrați în Asociația Regală Het Friesch Paarden Stamboeck (KFPS), iar Asociația are acum 13.000 membri. Cei care locuiesc în afară Olandei au propriile lor Asociații Naționale, care țin o strânsă legătură cu KFPS.

Cei mai frumoşi cai frizieni: Numărul lor creşte constant


    Imagini cu cei mai frumoşi cai frizieni pot fi surprinse în libertateFoto Wikipedia
Imagini cu cei mai frumoşi cai frizieni pot fi surprinse în libertateFoto Wikipedia

După perioada critică din anii ‘60, roata s-a întors, şi calul Frizian a câştigat popularitate şi apreciere. Numărul de mânji născuţi creşte în fiecare an. Simpla vederea a acestor cai dă o perspectivă diferită referitoare la cât de frumoși sunt ei de fapt. Frizianul este o rasă unică: un cal cu ceva foarte special. Ce experiență deosebită este aceea de a vedea și auzi armăsarii impozanți valsând în jurul ringului deconcurs sau de a privi mânjii - mici, dar curajoși, plutind alături de mamele lor liberi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
cascada urlatoarea jpg
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
adolf hitler jpg
joe biden nato summit zelenski profimedia jpg
octavia marlow instagram jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
1 plante ghiveci shutterstock 1179520909 jpg jpeg
Paparude din comuna Breasta Dolj 1908 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net