Cei mai profitabili pomi fructiferi - cum să începi o afacere cu o livadă


    Dacă vrei să începi o afacere trebuie să te interesezi care sunt cei mai profitabili pomi fructiferiSURSĂ FOTO: tastethemarches.com
Dacă vrei să începi o afacere trebuie să te interesezi care sunt cei mai profitabili pomi fructiferiSURSĂ FOTO: tastethemarches.com

Dacă vrei să îți faci o livadă, cu siguranță te gândești la cei mai profitabili pomi fructiferi pentru tine. Am făcut câteva estimări despre care ar fi cei mai profitabil pomi fructiferi în care merită să investești.

Dacă alegi cu grijă cei mai profitabili pomi fructiferi, aceștia sunt o resursă regenerabilă care ocupă suprafețe mici și pot produce profit însă nu neaparat în cel mai scurt timp.

Am făcut o selecție cu câteva informații și estimări despre care ar fi cei mai profitabili pomi fructiferi spre care îți recomandăm să te îndrepți dacă vrei să investești într-o afacere.

Desigur, cei mai profitabili pomi fructiferi diferă în funcție de zona geografică în care vă aflați, așa că trebuie să fiți atenți la toate aspectele acestei afaceri dacă vreți să optimizați costurile.

Cei mai profitabili pomi fructiferi: vișini și cireși

Printre cei mai profitabili pomi fructiferi la noi în țară se află vișinii și cireșii, deoarece sunt destul de puține livezi care cultivă în mod industrial așa ceva. În plus, dacă veți culvita în regim bio, lucru care nu este atât de complicat, ați putea chiar să ridicați profitul cu mult.

Partea proastă la acești pomi fructiferi este faptul că profitul vine abia după 4 ani de zile. Puieții pot fi cumpărați de oriunde, însă trebuie alese soiurile care dau fructele cele mai mari, cum este soiul de vișin autoferil Oblacinska.

Nucii sunt printre cei mai profitabili pomi fructiferi însă, spre deosebire de alți pomi, au nevoie de 4-6 ani pentru a da primul rod, lucru nu tocmai bun. Cultivarea de pomi fructiferi este o afacere pe termen lung și necesită timp pentru a se dezvolta.

În România există însă doar puțin sub 2000 de hectare de livezi cu nuci, în comparație cu peste 50.000 de hectare de meri, semn că este loc suficient pe piață.

Cei mai profitabili pomi fructiferi: meri, pruni, gutui

Merii, prunii și gutuii sunt printre cei mai profitabili pomi fructiferi, însă ei cresc suficient de bine doar în zonele deluroase, așa că trebuie acordată multă atenție alegerilor pe care le faceți.

Un hectar de meri poate aduce un câștig anual de 18.000 de euro, iar investiția inițială într-un hectar cultivat cu pomi fructiferi este de aproximativ 35.000 de euro. Practic se poate face recuperarea sumei investite fără prea mari riscuri, însă ai nevoie de timp.

Cei mai profitabili pomi fructiferi: reguli esențiale

Dacă te apuci de o afacere cu o livadă trebuie să urmezi câțiva pași. În primul rând, neaparat trebuie să vizitezi alte ferme care se ocupă cu așa ceva dacă nu ai experiență în domeniu.

În al doilea rând consultă neaparat un specialist pentru a analiza care sunt cei mai profitabili pomi fructiferi în funcție de solul de care dispui.

Kanye West si Julia Fox jpg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
catalin remus avocatul31 jpg
cub catalin botezatu png
Ceapă
bacteria care te poate ucide
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
8  SANDA MARIN jpg jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
image
image
image
image
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
catalin remus avocatul31 jpg
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire