Cel mai misterios accident aviatic, deslușit după descoperirea unui pescar. Avionul ar fi fost prăbușit intenționat

Ultima actualizare:

Au apărut noi detalii în cazul zborului MH370 al companiei Malaysian Airlines: Avionul ar fi fost prăbușit intenționat. Concluzia a fost trasă după o descoperire întâmplătoare făcută de un pescar.

Cel mai mare mister aviatic, deslușit după descoperirea întâmplătoare a unui pescar. Foto: colaj
Cel mai mare mister aviatic, deslușit după descoperirea întâmplătoare a unui pescar. Foto: colaj

Pe 8 martie 2014, avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a dispărut de pe radar după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur cu destinația Beijing.

Aeronava a executat o întoarcere neașteptată de la traiectoria de zbor planificată și s-a întors spre Peninsula Malay și Strâmtoarea Malacca înainte de a dispărea. La bord se aflau  cu 239 de pasageri. Trupurile acestora nu au fost găsite niciodată. 

Până luna trecută au fost recuperate puține probe utile care să dovedească ce s-a întâmplat cu misteriosul zbor MH370. Totul s-a schimbat când un pescar din Madagascar a găsit o trapă a trenului de aterizare, scrie Adevărul.

Cel mai mare mister aviatic! Noi detalii în cazul zborului Malaysian Airlines

Pescarul care a găsit o trapă a trenului de aterizare. Foto: Twitter/ Phoenixli
Pescarul care a găsit o trapă a trenului de aterizare. Foto: Twitter/ Phoenixli

Unul dintre piloții zborului MH370 a coborât trenul de aterizare al aeronavei înainte ca aceasta să se prăbușească în Oceanul Indian, conform unor noi probe, care sugerează că prăbușirea ar fi putut fi un act premeditat de crimă în masă, relatează The Telegraph.

Concluzia se bazează pe faptul că trapa găsită de pescarul din Madagascar a fost avariată de la interior spre exterior. „Posibilitatea realistă ca trenul de aterizare să fi fost coborât indică un pilot activ și o încercare de a se asigura că avionul se va scufunda pe cât de repede posibil după impact”, au afirmat specialiștii în aviație Blaine Gibson și Richard Godfrey, într-un nou raport.

Combinația între viteza mare de impact și trenul de aterizare extins arată intenția clară de a ascunde orice urmă a coliziunii”, se mai arată în raportul experților.

Cercetările specialiștilor au arătat că flapsurile nu au fost parțial extinse, așa cum ar fi trebuit să fie în cazul în care pilotul ar fi încercat să salveze persoanele de la bord, conform sursei citate.„Prăbușirea zborului MH370 nu a fost sub nicio formă o aterizare blândă în ocean”, au notat specialiștii în aviație. 

Avionul ar fi fost prăbușit intenționat. Pilotul era „singur” și „trist”

William Langewiesche, expert în aviație, a scris pentru The Atlantic că „există o suspiciune  în rândul anchetatorilor din comunitățile de aviație și al serviciilor de informații că pilotul suferea de depresie clinică”. 

Totodată, prieteni pilotului, pe numele său Zaharie Ahmad Shah, au afirmat că acesta era „singur” și „trist”.

Un alt detaliu important privind zborul prăbușit acum 8 ani a fost tras de specialistul Richard Gofrey. Potrivit ultimelor manevre realizate de aeronavă înainte de coliziunea cu suprafața oceanului trasate cu ajutorul Weak Signal Propagation (WSPR), o rețea de semnale radio care poate monitoriza manevrele avioanelor din întreaga lume, pilotul ar fi vrut să nu lase niciun indiciu despre direcția în care se îndrepta. 

Ruta de zbor pare să fi fost plănuită cu atențieNivelul de detaliu al planului sugerează o minte care voia să vadă acest plan complex executat ca la carte până la final”, a precizat Gofrey.

Circa 36 de fragmente din aeronavă au fost găsite plutind în apă sau aduse la mal de curenții oceanului. Aproximativ 19 bucăți din avion au fost găsite pe plajele din Madagascar. Pentru trei elemente din avion se așteaptă încă rapoarte oficiale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net