Cel mai periculos drum din lume! ╚śoferii sfideaz─â moartea la peste 4.500 de metri

Cel mai periculos drum din lume reprezint─â o aventur─â total─â, o experien╚Ť─â terifiant─â ╚Öi o c─âl─âtorie care sfideaz─â moartea. Totodat─â, fiecare secund─â de pe drum e presarat─â cu peisaje care ├«╚Ťi taie respira╚Ťia.

image
Yungas - ÔÇ×Drumul Mor╚ŤiiÔÇŁ, Bolivia

Se spune c─â, pe El Camino de la Muerte (ÔÇ×Drumul mor╚ŤiiÔÇŁ), nu numai c─â oamenii refuz─â s─â conduc─â, dar turi╚Ötii nici m─âcar nu risc─â s─â stea pe scaunul din dreapta.

Drumul epic are 69 km ╚Öi implic─â o cobor├óre brusc─â de 3.500 metri. P─âr╚Ťi ale carosabilului au o l─â╚Ťime de numai 3 metri. Exist─â o serie de viraje ascu╚Ťite ╚Öi curbe ameti╚Ťoare, iar barierele de siguran╚Ť─â ├«╚Öi fac apari╚Ťia rar. Mult mai frecvente sunt altarele de pe marginea drumului, scrie┬áBBC.

Cruci albe, aranjamente cu flori și fotografii îngălbenite sunt vizibile des pe drum, deoarece ,,El Camino de la Muerte" e cunoscut pentru numărul mare de victime. 

UNDE SE AFLĂ CEL MAI PERICULOS DRUM DIN LUME? PEISAJELE DE PE TRASEU ÎȚI TAIE RESPERAȚIA

Parcurgerea celui mai periculos drum din lume reprezint─â una dintre cele mai populare activit─â╚Ťi din Bolivia, acolo unde se g─âse╚Öte ÔÇ×Yungas - Drumul mor╚ŤiiÔÇŁ. Frumuse╚Ťea acestui loc fascineaz─â turi╚Öti din ├«ntreaga lume. Peisajele sunt spectuloase pe tot parcursul c─âl─âtoriei.

├Änconjurat de ╚Ťinut muntos, drumul ╚Öerpuitor porne╚Öte din La Paz ╚Öi ajunge p├ón─â ├«n Coroico, leg├ónd p─âdurea tropical─â amazonian─â de capitala Boliviei. Ini╚Ťial, drumul urc─â p├ón─â la 4.650 de metri spre trec─âtoarea La Cumbre, ├«nainte de a cobor├« treptat la 1.200 de metri, ├«n dreptul ora╚Öului Coroico.

Cite╚Öte ╚Öi┬áPlanuri de vacan╚Ť─â 2022! Lista ╚Ť─ârilor din Europa care au ridicat restric╚Ťiile de c─âl─âtorie

At├ót de mul╚Ťi oameni au murit ├«n accidente pe acest drum construit ├«n anii '30, de c─âtre prizonieri de r─âzboi paraguayeni, ├«nc├ót a primit titulatura de "cel mai periculos drum din lume".

Mul╚Ťi ╚Öoferi experimenta╚Ťi au sf├ór╚Öit cu ma╚Öina ├«n pr─âpastie din cauza unui cumul de factori care fac ca acest drum s─â fie un pariu cu via╚Ťa. Drumul avea un singur sens, iar vremea ploioas─â ╚Öi vizibilitatea redus─â complicau lucrurile pentru conduc─âtorii auto. Apoi, lipsa parapetului de siguran╚Ť─â ╚Öi┬ápr─âpastia de sute de metri reprezentau o combina╚Ťie letal─â pentru cei care gre╚Öeau la volan.

Accident ├«nfior─âtor pe cel mai cel periculos drum din lume. To╚Ťi sunt speria╚Ťi de ÔÇ×curba diavoluluiÔÇŁ

O zon─â cunoscut─â sub numele de ÔÇ×curba diavoluluiÔÇŁ a fost locul celui mai mortal accident de pe El Camino de la Muerte.┬áPe 24 iulie 1983, un autobuz supraaglomerat a ie┼čit de pe drum ╚Öi a picat zeci de metri ├«n gol. Au murit atunci peste 100 de pasageri. Pe marginea drumului se v─âd, chiar ╚Öi-n prezent, cruci ┼či mici altare marc├ónd locul tragediei.

Potrivit Lapazlife, se estimează că în anul 1994 se petrecea, în medie, un accident mortal o dată la două săptămâni.

Cel mai periculos drum din lume a fost modernizat ├«ntre timp. S-a muncit mai bine de 20 de ani pentru a fi asfaltat ├«n anumite por╚Ťiuni, dar ╚Öi pentru a fi deschis pe ambele sensuri. ├Än plus, ruta nu mai este acum obligatorie pentru cei care vor s─â ajung─â din capital─â la Coroico, ci este doar una turistic─â pentru cei curajo╚Öi.

La ├«nceputul lui 2009 s-a finalizat construirea unui drum mult mai sigur care s─â ├«nlocuiasc─â por╚Ťiunea periculoas─â de 69 de kilometri. Cel mai periculos drum din lume r─âm├óne neiert─âtor ╚Öi ast─âzi, dar num─ârul accidentelor grave a sc─âzut considerabil.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á┬á

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
1 bruce willis jpg jpeg
cub ion ╚Ťiriac png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Alexandru Arsinel batran
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, b─âutura din haiku jpeg