Cel mai periculos drum din lume! Șoferii sfidează moartea la peste 4.500 de metri

Ultima actualizare:

Cel mai periculos drum din lume reprezintă o aventură totală, o experiență terifiantă și o călătorie care sfidează moartea. Totodată, fiecare secundă de pe drum e presarată cu peisaje care îți taie respirația.

Yungas - „Drumul Morții”, Bolivia
Yungas - „Drumul Morții”, Bolivia

Se spune că, pe El Camino de la Muerte („Drumul morții”), nu numai că oamenii refuză să conducă, dar turiștii nici măcar nu riscă să stea pe scaunul din dreapta.

Drumul epic are 69 km și implică o coborâre bruscă de 3.500 metri. Părți ale carosabilului au o lățime de numai 3 metri. Există o serie de viraje ascuțite și curbe ametițoare, iar barierele de siguranță își fac apariția rar. Mult mai frecvente sunt altarele de pe marginea drumului, scrie BBC.

Cruci albe, aranjamente cu flori și fotografii îngălbenite sunt vizibile des pe drum, deoarece ,,El Camino de la Muerte" e cunoscut pentru numărul mare de victime. 

UNDE SE AFLĂ CEL MAI PERICULOS DRUM DIN LUME? PEISAJELE DE PE TRASEU ÎȚI TAIE RESPERAȚIA

Parcurgerea celui mai periculos drum din lume reprezintă una dintre cele mai populare activități din Bolivia, acolo unde se găsește „Yungas - Drumul morții”. Frumusețea acestui loc fascinează turiști din întreaga lume. Peisajele sunt spectuloase pe tot parcursul călătoriei.

Înconjurat de ținut muntos, drumul șerpuitor pornește din La Paz și ajunge până în Coroico, legând pădurea tropicală amazoniană de capitala Boliviei. Inițial, drumul urcă până la 4.650 de metri spre trecătoarea La Cumbre, înainte de a coborî treptat la 1.200 de metri, în dreptul orașului Coroico.

Citește și Planuri de vacanță 2022! Lista țărilor din Europa care au ridicat restricțiile de călătorie

Atât de mulți oameni au murit în accidente pe acest drum construit în anii '30, de către prizonieri de război paraguayeni, încât a primit titulatura de "cel mai periculos drum din lume".

Mulți șoferi experimentați au sfârșit cu mașina în prăpastie din cauza unui cumul de factori care fac ca acest drum să fie un pariu cu viața. Drumul avea un singur sens, iar vremea ploioasă și vizibilitatea redusă complicau lucrurile pentru conducătorii auto. Apoi, lipsa parapetului de siguranță și prăpastia de sute de metri reprezentau o combinație letală pentru cei care greșeau la volan.

Accident înfiorător pe cel mai cel periculos drum din lume. Toți sunt speriați de „curba diavolului”

O zonă cunoscută sub numele de „curba diavolului” a fost locul celui mai mortal accident de pe El Camino de la Muerte. Pe 24 iulie 1983, un autobuz supraaglomerat a ieşit de pe drum și a picat zeci de metri în gol. Au murit atunci peste 100 de pasageri. Pe marginea drumului se văd, chiar și-n prezent, cruci şi mici altare marcând locul tragediei.

Potrivit Lapazlife, se estimează că în anul 1994 se petrecea, în medie, un accident mortal o dată la două săptămâni.

Cel mai periculos drum din lume a fost modernizat între timp. S-a muncit mai bine de 20 de ani pentru a fi asfaltat în anumite porțiuni, dar și pentru a fi deschis pe ambele sensuri. În plus, ruta nu mai este acum obligatorie pentru cei care vor să ajungă din capitală la Coroico, ci este doar una turistică pentru cei curajoși.

La începutul lui 2009 s-a finalizat construirea unui drum mult mai sigur care să înlocuiască porțiunea periculoasă de 69 de kilometri. Cel mai periculos drum din lume rămâne neiertător și astăzi, dar numărul accidentelor grave a scăzut considerabil.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net