Cel mai rar efect post Covid: micșorarea penisului. Ce a pățit un american i se poate întâmpla oricui!

12 ianuarie 2022

Un american în vârstă de 30 de ani, care a avut Covid într-o formă destul de gravă, susține că în urma bolii penisul i s-a micșorat cu un centimetru jumătate. Medicii spun că acest lucru este posibil și poate fi cauzat de afectarea iremediabilă a vaselor de sânge. 

article img

Un bărbat din America, de 30 de ani, care a vrut să rămână anonim, a povestit în emisiunea  „How to Do It”, că în urma infecției cu Covid a rămas cu disfuncții erectile. Problema s-a rezolvat ulterior, cu ajutor medical, însă acum se confruntă cu o situație fără ieșire. El susține că i s-a micșorat penisul cu aproape un centimetru jumate, iar în momentul de față își face mari probleme în ceea ce privește performanțele sale sexuale. El a mai spus că acest lucru i-a afectat foarte mult încrederea în sine. 

Specialiștii tind să-i deacrezare. Urologii spun vă acest lucru este posbil și cât se poate de real. Penisul se poate reduce ca măime din cauza deteriorării vaselor de sânge. Pratic, nu mai este irigat corespunzător. Specialiștii se bazează în spusele lor pe un studiu efectuat de University College London și la care au participat 3.400 de persoane foști pacienți Covid. Acestea au declarat că printre complicațiile apărute în urma infectării s-a numărat și micșorarea penisului. Este un efect rar al bolii, dar asta nu înseamnă că nu există. 

„Eram peste medie. Acum sunt sub medie”

„Sunt un bărbat heterosexual de 30 de ani. În iulie anul trecut am contractat Covid și am fost foarte bolnav. Când am ieșit din spital, am avut niște probleme de disfuncție erectilă. Acestea s-au rezolvat treptat cu ceva asistență medicală, dar se pare că am rămas cu o problemă de durată. Penisul meu s-a micșorat. Înainte să mă îmbolnăvesc, eram peste medie, nu o aveam uriașă, dar cu siguranță era mai mare decât în ​​mod normal. Acum am pierdut aproximativ un centimetru și jumătate și sigur mă situez sub medie. Se pare că acest lucru este cauzat de leziunile vasculare, iar medicii mi-au spus că este un efect permanent. Poate că nu ar trebui să conteze cu adevărat, dar acest lucru are un impact profund asupra încrederii în abilitățile mele în pat.”

Ashley Winter MD, un urolog din SUA, a explicat că contracția penisului după Covid este, de fapt, un efect al disfuncției erectile. „Este adevărat că o disfuncție erectilă  duce la o micșorare a penisului. Abstinența poate duce la și la situații de genul acesta. 

Bărbații sunt expuși riscului de a avea un penis mai mic doar dacă disfuncția erectilă este cauzată de o afecțiune fizică fizică.  Cauzele psihologice ale disfuncției erectile, cum ar fi anxietatea în jurul performanței sexuale sau depresia, nu sunt legate de micșorarea penisului.

Dovezile arată că virusul poate provoca leziuni în vasele de sânge ale penisului. Dr. Winter a spus că atunci când virusul pătrunde în celulele endoteliale ale vaselor de sânge găsite în penis, el poate împiedica fluxul sanguin adecvat. Acest lucru îl împiedică erecția totală. 

Dr. Winter s-a referit la un studiu prin care urologii au descoperit particule de coronavirus în penisul a doi bărbați care aveau disfuncție erectilă după ce și-au revenit complet după infecție.

Ambii bărbați aveau „funcție erectilă normală” înainte de a se îmbolnăvi de Covid, conform descoperirilor publicate în World Journal of Men's Health.

Ce spun medicii. Există sau nu speranță?

Bărbatul care și-a povestit pățania era disperat să primească sfaturi cu privire la problema lui. 

Din fericire, experții au spus că există tratamente pentru disfuncția erectilă și efectele ei.

Întinderea penisului folosind exerciții sau dispozitive speciale sunt utilizate în mod obișnuit ca tratament pentru cei care au penisul mic,  fie în mod natural, fie din cauza anumitor boli. 

Un exemplu ar fi pompa de vid - un tub care se potrivește peste penis și pompează aer, provocând mai mult flux de sânge către organ. Dr. Winter a spus că aceste tipuri de terapii sunt administrate bărbaților care suferă de disfuncție erectilă pentru a preveni deteriorarea penisului. 

Celălalt sfat al ei pentru bietul bărbat a fost ca acesta să găsească o modalitate de a accepta situația.  Ea a spus: „Lungimea penisului nu definește pe cineva. De cele mai multe ori, nemulțumirea față de lungimea penisului este o problemă a ta personală și nu a partenerului tău”.