Cel mai valoaros diamant albastru din lume s-ar putea vinde la prețul astronomic de peste 40 de milioane de dolari

Ultima actualizare:

Cel mai valoros și mai rar diamant albastru din lume va fi pus la vânzare în cadrul unei licitații-eveniment la celebra casă Sotheby's. 

Cel mai valoaros diamant albastru din lume s-ar putea vinde la un preț astronomic
Cel mai valoaros diamant albastru din lume s-ar putea vinde la un preț astronomic

Potrivit Sotheby's, unul dintre cele mai valoroase diamante albastre din lume s-ar putea vinde în cadrul unei licitații eveniment cu peste 48 de milioane de dolari.

Denumit „Albastru Cullinam”, bijuteria este cel mai mare diamant albastru scos la licitație de celebra casă Sotheby's.

Bijuteria de 15,10 carate este, de asemenea, „cel mai mare diamant albastru viu tăiat în trepte, fără cusur intern”, care va fi evaluat de Institutul Gemologic al SUA, instituție care certifică valoarea și autenticitatea pietrelor prețioase.

Specialiștiii au descris diamantul ca fiind „excepțional de rar”, iar reprezentanții Sotheby's au adăugat că doar cinci pietre prețioase de peste 10 carate au apărut vreodată la licitație. Niciunul dintre diamantele prezente vreodată în cadrul unei licitații nu a avut vreodată peste 15 carate, de aceea licitația acestei bijuterii impecabile este un eveniment marcant în sine.

Povestea diamantului considerat "capodopera supremă"

Diamantul rar a fost găsit în mina Cullinan, Africa de Sud, în 2021 și a atins cele mai înalte cote, conform standardelor după care sunt judecate diamantele colorate.

A fost clasificat drept „albastru viu fantezist”, cel mai înalt grad de culoare ce poate fi acordat unui diamant albastru. Potrivit organizației care se ocupă de cotarea pietrelor prețioase, doar 1% dintre diamante au o astfel de culoare. 

Bijuteria are o lustruire remarcabilă și este de tip IIb, ceea ce înseamnă că conține bor și, prin urmare, are o nuanță gri albăstruie. Mai puțin de 0,5% dintre diamante fac parte dintr-o astfel de categorie.

„Diamantele albastre de orice fel sunt rare pe piață, dar acesta este cel mai rar dintre ele. Niciun diamant de un calibru similar nu a apărut la licitație în ultimii ani”, a declarat Patti Wong, președintele Sotheby’s Asia.

„Sute de milioane de ani în fabricație, acest diamant albastru extraordinar este cu siguranță una dintre cele mai miraculoase creații ale naturii. Acum, diamantul a fost adus la viață de unul dintre cei mai pricepuți tăietori din lume, este capodopera supremă, la fel de rară, ca cele mai mari opere de artă", a mai adăugat Patti Wong, potrivit CNN.

    Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net