Cele mai bune sfaturi să întreţii frigiderul
Frigiderul are mereu nevoie de foarte multă „atenție”. Curățarea și menținerea lui la parametrii optimi sunt importante pentru sănătatea întregii familii. Iată cum trebuie să-l întreţii pentru a preveni eventualele defecţiuni, dar şi apariţia bacteriilor.
Nu depozita produse umede
Pentru a evita alterarea fructelor și legumelor şi, implicit, împrăştierea unui miros neplăcut, este bine să nu depozitezi în frigider legumele şi fructele ude. Salata, ceapa sau spanacul sunt foarte sensibile şi se pot strica repede.
Spală legumele şi fructele
În felul acesta nu vei introduce în frigider, odată cu ele, bacterii, ouă de insecte sau chiar viermi. După ce le-ai trecut sub jetul de apă rece, şterge-le bine cu un prosop curat sau pune-le la uscat.
Foloseşte folii şi caserole
Este indicat să foloseşti caserole acoperite pentru conservarea diferitelor produse alimentare. Oalele cu mâncare trebuie acoperite cu capac, iar celelalte produse trebuie învelite în folie alimentară sau pungi de hârtie. Nu folosi la ambalarea alimentelor folia de aluminiu! Este extrem de periculoasă pentru sănătate!
Spală toate părţile demontabile
Înainte de a curăţa şi spăla interiorul frigiderului, scoate toate părţile demontabile ale acestuia: rafturi, sertare, grilaje. Toate aceste componente detaşabile, fie că sunt din sticlă sau plastic, se spală separat cu apă şi detergent, iar apoi se lasă la uscat.
Apelează la bicarbonat
Pentru îndepărtarea mirosului poţi folosi cu încredere bicarbonatul de sodiu. După ce ai dezgheţat frigiderul şi l-ai curăţat bine, aşază în interior un bol în care ai presărat câteva linguri de bicarbonat de sodiu. În câteva ore, mirosul neplăcut şi umezeala vor dispărea. Bicarbonatul are proprietăţi dezinfectante, deci poţi să-l foloseşti şi la curăţarea aparatului frigorific.