Cele mai nebune┼čti concursuri din lume

image
Concursul de mâncat hot dogi al companiei Nathan are loc în New York, la 4 iulie

A ├«nnebunit planeta! ├Än fiecare an, ├«ncep├ónd din timpul ocupa┼úiei romane, localnicii din Gloucester, Marea Britanie, intr─â ├«n febra competi┼úiei. Prim─âvara d─â startul cursei nebune┼čti organizate la Festivalul Br├ónzei Rostogolite, care are loc pe dealul Cooper, de l├óng─â Brockworth. ├Äns─â cursa ro┼úii de br├ónz─â rostogolite nu e singura competi┼úie nebuneasc─â de pe planet─â. Iat─â c├óteva concursuri ciudate!

├Änc─â din secolul XV, ├«n competi┼úie s-au ├«nscris ┼či str─âini printre care cronicarii au men┼úionat negustori olandezi, francezi ┼či chiar italieni. ├Än ce const─â concursul? Organizatorii dau startul ├«ntr-o manier─â neobi┼čnuit─â: ├«n loc s─â pocneasc─â din pistol, ei rostogolesc din capul unei pante lungi de 150 de metri o roat─â de br├ónz─â de ┼čapte kilograme.

Regula concursului este simpl─â: concuren┼úii o iau la goan─â la vale pe dealul denivelat ┼či primul care prinde br├ónza o poate p─âstra sub form─â de trofeu.

image
├Äntrecerea crabilor, o competi┼úie tradi┼úional─â ┼či extrem de popular─â din Jiangsu, are loc la ├«nceputul lui octombrie

Festivalul marcheaz─â ├«ncheierea prim─âverii ┼či are loc ├«n ultima s├ómb─ât─â din luna mai, ├«n fiecare an. Pentru mul┼úi participan┼úi, cursa se ├«ncheie la spital unde ajung cu picioare, m├óini sau coaste rupte, capete sparte sau din┼úi c─âzu┼úi.

O singur─â dat─â ├«n istorie a fost consemnat un c├ó┼čtig─âtor care a parcurs ├«ntreaga distan┼ú─â pe picioarele lui, f─âr─â s─â ia nici o tr├ónt─â. Dar asta s-a ├«nt├ómplat ├«n anii 1980. ├Än 2013, organizatorii au decis s─â ├«nlocuiasc─â celebra br├ónz─â specific─â de Gloucester cu o replic─â din plastic. ├Äns─â nu numai concuren┼úii se accidenteaz─â la acest concurs.

În repetate rânduri, ambulanţele au ajuns la faţa locului pentru a-i trata inclusiv pe spectatorii care fie au fost loviţi de bucata de brânză, fie au intrat în coliziune cu unul dintre participanţi.

image
Cursa de ├«not cu p─âpu┼ča gonflabil─â se desf─â┼čoar─â pe r├óul Vuoksa, din Rusia, la finele lui august

├Än trecut au fost consemnate inclusiv decese la acest concurs, dup─â ce mai mul┼úi concuren┼úi -┼či-au fr├ónt coloana vertebral─â urm─ârind roata de br├ónz─â. ├Äns─â cursa ÔÇŁfoameiÔÇŁ, dup─â cum a fost botezat─â ├«n repetate r├ónduri, nu este singura competi┼úie ┼čocant─â din lume.

Un loc aparte ├«l ocup─â concursul de m├óncat hot dogi organizat de compania Nathan din SUA. Tradi┼úia a ├«nceput ├«n a doua jum─âtate a secolului trecut ┼či are loc la 4 iulie, ├«n Ziua Independen┼úei, ├«n Coney Island, New York. Regula e simpl─â: s─â m─ân├ónci c├ót mai mul┼úi hot dogi ├«n decurs de un minut.

Campion la bărbaţi e Joey Chestnut, care a mâncat 74, în 2018, iar la femei, Miki Suko, celebră că a devorat 37, tot în 2018.

Un concurs nebunesc lansat abia ├«n 2010 este Cursa Provocarea Babei, din Leningrad, Rusia, care are loc pe r├óul Vuoksa. Sute de participan┼úi ├«┼či aduc gonflabilele pentru a ├«nota cu ele pe diferite distan┼úe.

image
Întrecerea în sânii goi din Cochstedt, Germania, principala atracţie a lunii februarie

Cine ajunge la final cu gonflabila ├«n bra┼úe prime┼čte un premiu din partea sponsorilor. Cursa are loc ├«n ultima s├ómb─ât─â din august. Concursul crabilor din ┼úinutul chinez Hongze, provincia Jiangsu, este o alt─â competi┼úie cu tradi┼úie.

Are loc ├«n fiecare an la ├«nceputul lui octombrie, ├«ntr-o zi de vineri, ┼či face parte din evenimentele asociate festivalului interna┼úional dedicat Lacului Hongze. Localnicii ├«┼či antreneaz─â crabii s─â alerge pe o distan┼ú─â de trei metri, pe ni┼čte culoare special amenajate.

Crabul c├ó┼čtig─âtor ├«i aduce un premiu antrenorului ┼či e eliberat ├«n ap─â, restul concuren┼úilor devin sup─â. Cursa noroiului din Kazan, Rusia, este o competi┼úie organizat─â anual ├«n prima s─âpt─âm├ón─â din iunie.

image
Întrecerea în sânii goi din Cochstedt, Germania, principala atracţie a lunii februarieFoto: Profimedia

Concuren┼úii trebuie s─â parcurg─â o distan┼ú─â de 42,195 km pe un teren accidentat, ml─â┼čtinos ┼či plin de obstacole. ├Äns─â poate cea mai fierbinte competi┼úie de la ├«nceput de an este cea a fetelor ├«n s├ónii goi care se dau cu colacele gonflabile pe z─âpad─â.

Concursul a debutat la 15 februarie ├«n 2013, ├«n sta┼úiunea montan─â german─â Cochstedt ┼či ├«n 2014 a reunit la start fotomodele ┼či bombe sexy din Ungaria, Italia, Anglia ┼či Germania.

Fetele ├«nscrise ├«n curs─â trebuie s─â poarte casc─â, dar nu au voie s─â ├«┼či acopere s├ónii ├«n timpul cursei. Cine trece prima lina de sosire prime┼čte un premiu simbolic ┼či se calific─â ├«n finala de anul urm─âtor.

FotoJet (5) jpg
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
piscina borcea pelinel jpg
iolanda anamaria babau jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
whatsapp down 799948 jpeg
hurghada rechini JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
hurghada rechini JPG
iolanda anamaria babau jpg