Cele mai valoroase bancnote din lume. Pe una dintre ele apare ┬źSEX┬╗

image
Colec╚Ťionarii de bancnote ├«╚Öi doresc cele mai rare specimeneFoto: Getty

Colec╚Ťionarea de bancnote poate fi mai mult dec├ót o pasiune, poate deveni chiar o adev─ârat─â surs─â de ├«mbog─â╚Ťire. Cu c├ót mai vechi sau ciudate, cu at├ót mai profitabile devin peste ani ╚Öi ani. ├Än lume exist─â bani care ajung s─â fac─â de zeci de mii de ori mai mult dec├ót valoarea real─â.

Bancnotele rare care au o semnifica╚Ťie istoric─â sunt cele mai dorite de c─âtre colec╚Ťionari ╚Öi ajung s─â coste mult mai mult dec├ót valoarea lor real─â, inforeaz─â BBC. ├Än afara deciziei guvernului diferitelor ╚Ť─âri de a retrage de pe pia╚Ťa monetar─â anumi╚Ťi bani, se mai renun╚Ť─â la circula╚Ťia lor atunci c├ónd apar erori de printare, precum semn─âturi sau coduri numerice gre╚Öite.

Un indian care a descoperit pasiunea pentru colec╚Ťionarea de bancnote ├«nc─â din copil─ârie a ajuns s─â de╚Ťin─â adev─ârate comori, c─âci h├órtiile valoroase fac ├«ntre 100 ╚Öi 50.000 de dolari.

O bancnot─â ajunge s─â valoreze zeci de mii de dolari

image
Cuvântul "sex" este vizibil dacă bancnota este întoarsă

╚śi banii europeni ce circulau ├«naintea monedei Euro sunt c─âuta╚Ťi de colec╚Ťionari. De exemplu, o veche bancnot─â din Irlanda a ajuns s─â coste 5000 de euro. ├Än pia╚Ťa indian─â, cele mai valoroase ╚Öi greu de g─âsit bancnote sunt cele de pe vremea c├ónd Fran╚Ťa, Portugalia ╚Öi Marea Britanie st─âp├óneau India sau cele emise de guvern ├«n 1959 ╚Öi folosite exclusiv ├«n ╚Ť─ârile Golfului Persic. Astfel, o h├órtie de 100 de rupii a ajuns s─â fie v├óndut─â cu 30.000 de dolari.

Bancnota din Seychelles, cea mai deosebit─â

Vedere din ora┼čul indian Thiruvananthapuram jpeg
Guvernul indian a printat aceste bancnote pentru a fi folosite doar ├«n ╚Ť─ârile din Golful Persic, ├«n 1959

O bancnot─â inedit─â estea cea de 50 de rupii din Seychelles, ├«ntruc├ót pe ea apare bine ascuns cuv├óntul "sex", format chiar din frunzele palmierilor. A fost v├óndut─â la o licita╚Ťie cu 336 de lire sterline ╚Öi a fost emis─â ├«n perioada 1968-1973.

image
Bancnota din Seychelles a fost v├óndut─â la licita╚Ťie pentru 336 de lire sterline

O alt─â h├órtie valoroas─â este una de doi dolari canadieni, v├óndut─â la o licita╚Ťie pentru aproape 10.000 de dolari americani. Valoarea a fost dat─â de faptul c─â pe ea apare semn─âtura unui alt oficial dec├ót a celui care ar fi trebuit s─â o semneze.

Apreciaz─â cu un like pagina noastr─â de Facebook dac─â ╚Ťi-a pl─âcut acest articol. Vei afla ╚Öi mai multe informa╚Ťii interesante!

stefan banica paparazzi8 jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
ana morodan vanatai6 png
alergie jpeg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
santana 1 jpg
grup de prieteni
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
image
image
image
image
1 alternative pentru apa calda la temperatura optima jpg jpeg
grecia vacanta pixabay jpg
turisti la paris la turnul eiffel jpeg
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Ce este bine s─â faci pe timp de canicul─â  Reguli de aur de la speciali┼čti jpeg