Cine a fost Marita Lorenz, amanta lui Fidel Castro. În patul ei a mai intrat un politician celebru

Marita Lorenz, născută la Bremen, Germania, pe 18 august 1939, este una dintre cele mai intrigante figuri ale secolului XX. Fiica unui tată german și a unei mame americane, Marita și-a petrecut copilăria într-o atmosferă cu influențe diverse, care avea să îi pregătească terenul pentru o viață plină de aventuri și pericole.

Cine a fost Marita Lorenz, amanta lui Fidel Castro
Cine a fost Marita Lorenz, amanta lui Fidel Castro

Cine a fost Marita Lorenz, amanta lui Fidel Castro 

Destinul său se intersectează cu cel al lui Fidel Castro într-o călătorie cu vaporul de la Germania la New York, cu escală la Havana, condus, de altfel, de tatăl Maritei. Atracția reciprocă se transformă rapid într-o poveste de dragoste pasională, iar Marita este convinsă să îl urmeze pe Castro în Cuba, sub pretextul de a deveni interpretă oficială, potrivit Historia.ro.

Însă, viața lui Marita Lorenz este departe de a fi un basm romantic. Rămasă însărcinată, Lorenz se confruntă cu complicații și manipulări ale destinului care o duc pe un drum întortocheat. De la încercările presupuse de Castro de a o determina să avorteze, până la recrutarea ei de către CIA pentru a-l asasina pe liderul cubanez, viața ei este plină de momente dramatice și evenimente șocante.

De fapt, aşa cum a mărturisit în septembrie 2000, Jesus Yanez Pelletier, aghiotantul lui Castro, înainte de a muri, căzut între timp în dizgraţie, Marita şi-a dorit avortul. Pe 15 octombrie 1959, aduce pe lume prematur un băiat pe care îl numește Andrés. Conștientă că este fiul lui Pelletier, șeful escorte sale, Marita știe că Fidel Castro nu îl va recunoaște.

După ce s-a întors în Statele Unite în octombrie 1959, Marita Lorenz a fost recrutată de CIA și a primit instrucție într-un centru de antrenament al agenției. I s-a făcut oferta de a primi 2 milioane de dolari pentru a-l elimina pe Castro. Documentele arată că a fost recrutată și de către Cosa Nostra. CIA a angajat unul dintre membrii Familiei de Chicago, Sam Giancana, pentru a executa planul de asasinare a lui Castro. Mafia a organizat numeroase atentate împotriva lui Fidel Castro, ca urmare a pierderii de influență în Cuba din cauza revoluției.

Marita Lorenz, amanta spioană CIA a lui Castro jpeg

În ciuda promisiunilor tentante și a influențelor multiple, Marita se lasă condusă mai mult de sentimentele sale, decât de agenda politică a celor din jur. Mărturiile ei ulterioare, precum cele din cartea sa, „Dragul de Fidel: viața mea, dragostea mea, trădarea mea", dezvăluie o femeie complexă, care navighează prin ape tulburi ale politicii și pasiunii.

A mai fost și amanta fostului dictator al Venezuelei

În ianuarie 1960, conform propriilor sale declarații, Marita Lorenz a călătorit în Cuba cu niște pastile otrăvitoare, pe care urma să le adauge în laptele lui Castro, știind că acesta era pasionat de milkshake-uri. Deoarece încă îl iubea, Marita a decis să arunce pastilele în toaletă și, când s-au întâlnit s-au iubit pasional după ce i-a oferit lui Castro suma de 6.000 de dolari primită de la CIA pentru îndeplinirea misiunii. Mai târziu, Marita a devenit amanta generalului Marco Perez Jimenez, fost dictator al Venezuelei, cu care a avut o fiică. În 1970, s-a căsătorit cu managerul unui bloc de apartamente de lângă ONU.

După întoarcerea sa în Statele Unite și implicarea în diferite comploturi și afaceri, Marita Lorenz rămâne o figură enigmatică și controversată, implicată în evenimente care au marcat istoria secolului XX. Marita Lorenz, deși se susține că a fost recrutată de CIA după întoarcerea în SUA, există semne că ar fi fost agentă încă de la început. Ea a fost implicată și în complotul care a dus la asasinarea lui J.F. Kennedy. Contribuția ei la momentele-cheie ale politicii și spionajului internațional rămâne un subiect de discuție și cercetare, ilustrând complexitatea și ambiguitatea umană în fața puterii și intrigilor politice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net