Clipe de coșmar în Delta Dunării! Turiști salvați din barca aproape scufundată

Ultima actualizare:

Delta Dunării este un veritabil paradis, unde vizitatorii pot admira un superb spectacol al naturii. Dar totul se poate transforma într-un scenariu de groază foarte rapid, în cazul unei urgențe, dacă te afli într-o zonă izolată, prin labirintul de canale, pline de stufăriș, fiind cunoscut faptul că semnalul telefonului poate să nu fie foarte puternic.

Turiștii au reușit să apeleze 112

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit în seara zilei de vineri, 4 noiembrie, pentru salvarea a trei turiști aflați pe o ambarcațiune în risc de scufundare. În jurul orei 19.00, cei trei turiști, aflaţi într-o ambarcațiune pe braţul Chilia, zona canalul Bâstroe, au solicitat ajutor prin 112, sesizând faptul că barca pe care se aflau se scufundă.

„În ciuda condiţiilor de navigaţie pe timp de noapte, în cel mai scurt timp (aproximativ 15 minute), în zonă a ajuns un echipaj al Gărzii de Coastă cu nava MAI 4066, care a găsit ambarcațiunea pe jumătate scufundată, intervenind pentru recuperarea persoanelor”, transmite Poliția de Frontieră.

Turiștii, cu vârste cuprinse intre 70 şi 75 de ani, se aflau la pescuit sportiv în momentul în care au constatat că barca a început să ia apă și să se scufunde. Cei trei bărbați au fost transportați in conditii de siguranță la sediul Punctului de Lucru Periprava, din Delta Dunării, apoi au fost cazaţi în localitate, nefiind solicitate îngrijiri medicale.

În urmă cu două săptămâni, pompierii de la ISU Tulcea - Parchetul Crișan au intervenit pentru salvarea a doi turiști care s-au răsturnat cu barca pe lacul Isac, în Delta Dunării.  Cei doi bărbați (de 50 și 53 de ani) care se aflau în barcă au fost salvați și preluați de către o altă ambarcațiune civilă și ai fost transportați la mal.

Către locul indicat a plecat și o ambulanță navală din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea. „Persoanele sunt în siguranță, acestea sunt adăpostite într-un refugiu pescăresc. După ce s-au încălzit cu ajutorul oferit de către pompieri, au fost conduși la o unitate de cazare din Crișan unde aveau camere închiriate, împreună cu ambarcațiunea și bagajele care au fost recuperate din apă. Pompierii militari au recuperat și ambarcațiunea pe care au tras-o la mal”, a transmis ISU Tulcea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net