Comunicarea în cuplu. Lucruri pe care ar trebui să i le spui partenerului

31 mai 2019
article img
Discută cu el despre ceea ce simţi şi ce te deranjează şi încercaţi să găsiţi o soluţie împreunăfoto: 123RF

Foarte multe relaţii de cuplu au tendinţa de a subestima importanţa comunicarii cu partenerul de viaţă. Din păcate, problemele legate de comunicarea în cuplu pot da naştere unor situaţii deloc favorabile.

De aceea, comunicarea este foarte importantă într-o relaţie de durată, la fel şi respectul şi încrederea. Nu fi ostilă, în momentul în care te supără ceva, nu te aştepta ca iubitul tău să ghicească ce se întâmplă. Discută cu el despre ceea ce simţi şi ce te deranjează şi încercaţi să găsiţi o soluţie împreună. De asemenea, este indicat să vorbiţi despre visurile, aspiraţiile voastre, despre ceea ce doriţi să clădiţi împreună şi despre lucrurile bune sau rele care vi se întâmplă.

Există foarte multe cazuri în care partenerii încetează să mai vorbească unul cu celălalt şi involuntar ajung să se închidă în sine, fapt ce duce inevitabil la declanşarea unui conflict sau la o despărţire. Este important să comunici şi să îţi faci cunoscute sentimentele dar, de asemenea, trebuie să ştii să-ţi asculţi şi să-ţi înţelegi partenerul.