Concediul la mare cu copii. Ce să nu uiți când faci bagajul pentru micuțul tău

Ultima actualizare:

Gândul de concediu la mare este relaxant. Însă dacă ai copii, știi că organizarea bună a bagajelor poate face diferența dintre o vacanță reușită și una stresantă. Uneori e greu să te hotărăști ce bagaje să faci pentru tine, însă pentru copii devine și mai complicat. Dacă nu uiți lucrurile esențiale.

Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Iată 3 aspecte de care să ții cont când faci bagajele pentru copii

  • Protecția solară 

Este foarte important să nu uiți cele necesare pentru plajă. Pe primul loc ar fi protecția solară. Pentru copii este recomandat de dermatologi să se utilizeze o loțiune cu factor de protecție solară 50, cu reaplicare la fiecare 2-3 ore. Pe lângă asta, este bine să acoperi și capul copilului tău cu o pălărie, pentru a evita o eventuală insolație. Cei mici pierd noțiunea timpului și nu realizează decât când e deja prea târziu că soarele le produce disconfort. Dacă crezi că ai putea uita de reaplicarea loțiunii solare, un sfat bun ar fi să îți pui alarme pe telefon din 2 în 2 ore și atunci vei ști când să ai grijă de acest aspect. Altfel riști să i se facă rău copilului tău și să nu se mai bucure de vacanță, ceea ce nu e de dorit atât pentru el, cât și pentru tine. 

  • Îmbrăcămintea

Primul lucru de pus în bagaj ar fi, desigur, costumul de baie al copilului. Chiar dacă este foarte mic, nu se recomandă să lași copilul complet dezbrăcat la mare, deoarece poate să dezvolte iritații în zone sensibile din cauza soarelui, nisipului și a apei sărate de mare. Încălțămintea este un aspect important pentru cei mici, deoarece o încălțăminte incomodă poate să le strice vacanța. Poți de exemplu alege sandale pentru copii de la Kalapod.net, alegând măsura potrivită. Un sfat bun ar fi să alegi mărimea fixă pentru copil, deoarece, în cazul sandalelor, o mărime mai mare poate să destabilizeze copilul în timpul mersului. 

Alte elemente ar fi hăinuțele subțiri, de vară. Nu uita însă să pui un schimb de haine mai groase pentru plimbările de seară cu cel mic, când temperatura scade.

  • Elementele pentru plajă 

Prosopul și jucăriile pentru nisip sunt alte câteva elemente pe care trebuie să le pui în bagaj. Alege pentru copilul tău jucării diverse, ca să nu se plictisească. O sugestie bună ar fi să nu îi dai din prima zi toate jucăriile pe care le-ai luat, deoarece se va plictisi de ele și va dori altele noi. Dezvăluie jucăriile pe rând și vei vedea că nu vei fi nevoită să cumperi altele noi. Prosopul de plajă ar putea fi însoțit și de un halat de baie pentru copil, ca să se usuce mai repede când iese din apă. Un colac sau o salteluță de apă pot fi de asemenea incluse în bagaj, deoarece de obicei copii iubesc apa și își petrec mult timp jucându-se printre valurile mici de lângă mal. 

Așadar, poți organiza bagajul copilului tău destul de simplu, dacă nu uiți de elementele de bază. Acordă o mare atenție protecției solare, fără să uiți de îmbrăcămintea și încălțămintea adecvată. Jucăriile nu pot lipsi dintr-un concediu la mare pentru copii, de aceea ai grijă să-i pui în bagaj câteva, alături de un colac de apă. Iar dacă uiți unul dintre aceste elemente, nu trebuie să fii îngrijorată. Poți merge oricând la magazinele cu articole pentru plajă din apropiere, unde poți găsi ceea ce ai uitat acasă. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net