Cum a ajuns Jägermeister băutura petrecăreţilor? De ce se crede că ar conţine sânge de căprioară
Înainte de pandemie, nu exista petrecere, festival, ieşire în club sau noapte pe plajă fără shoturi de Jägermeister, una dintre băuturile alcoolice preferate ale tinerilor. Inventată aproape acum un secol, băutura nu şi-a schimbat reţeta, iar în jurul ei circulă chiar şi un mit ciudat.
Jägermeister este o băutură alcoolică germană creată dintr-un amestec de peste 56 ierburi şi mirodenii (ghimbir, anason, lemn dulce, ginseng etc.), cu un conţinut alcoolic de 35%. Ierburile şi plantele sunt zdrobite, apoi macerate câteva zile într-o soluţie de apă cu alcool. Lichidul rezultat e învechit în butoaie de stejar un an, apoi produsul final este obţinut din combinarea acestui lichid filtrat cu alcool, zahăr şi caramel. Reţeta nu s-a schimbat de acum peste 86 de ani, de când a fost inventată băutura şi, contrar legendelor, nu conţine sânge de căprioară.