Cum a ajuns Sfântul Petru chelar la rai și care este motivul pentru care caprele n-au coadă

Reprezentare a înțelepciunii populare, Sfântul Petru este în tradiția românească unul dintre cei mai venerați sfinți, iar legendele și povestirile legate de el sunt numeroase și variate.

image

Aceste legende reflectă credințele populare, valorile morale și înțelepciunea tradițională a poporului român. Sfântul Petru este adesea portretizat ca un însoțitor al lui Dumnezeu, un păzitor al cerurilor și un protector al agricultorilor și păstorilor.

Se spune că Sfântul Petru stă la porțile Raiului și decide cine merită să intre. Se spune că el are puterea de a închide și deschide porțile Raiului, iar în unele povestiri, el este testat de Dumnezeu pentru a vedea dacă judecata sa este corectă.

Sfântul Petru este mai mereu prezent în mentalul popular, iar unele legende îl menționează în legătură cu vremea, cum ar fi: „De Sânpetru, sare capra din pădure”, indicând schimbarea anotimpurilor și venirea verii.

În vremea când Dumnezeu şi Sf. Petru umblau pe pământ, îndemnând oameni la fapte bune, dracu, pesemne, că altcineva n-a putut, puse la cale pe Sf. Petru să dorească în ascunsul inimii sale să fie în locul lui Dumnezeu şi să cârmuiască astă lume, cel puţin o zi și o noapte. Citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
bacalaureat jpeg
bord masina jpg
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net