Cum arată Grecia primăvară și de ce Corfu ar putea să îți ofere o experiență unică de Paște

Ultima actualizare:

Vremea începe fie din ce în ce mai frumoasă, iar dacă la noi încă adie încă un aer rece, în special dimineața, în Grecia, vremea este perfectă, pentru plimbări, vizite și o baie în marea turcoaz. Pe lângă vremea extrem de plăcută, toată Grecia este scăldată în culorile primăverii, ceea ce o face incredibil de frumoasă.

Primăvara, Grecia este invadată de culori și un parfum divin. Foto: Instagram/ Clive Nichols
Primăvara, Grecia este invadată de culori și un parfum divin. Foto: Instagram/ Clive Nichols

În această perioadă, unele destinații sunt poate cele mai frumoase din întregul an.

Dacă vrei să bifezi o vacanță la Atena, trebuie să știi că lunile iunie și septembrie sunt cele mai aglomerate. Dacă suporți temperaturile ridicate, ideal ar fi să mergi în iulie și august, când valorile ajung constant la peste 30 de grade.

Cei mai mulți dintre cei foarte familiarizați cu Peninsula, spun că vacanța ideală în Atena este în luna mai sau în octombrie, temperaturile sunt constante și plăcute. Așadar, pentru explozia de culoare și parfumul care te însoțește pe străzile Atenei, o vacanță în luna mai este perfectă, iar temperaturile sunt ideale pentru o vacanță, de aproximativ 25 de grade.

Foto: Instagram/ Clive Nichols
Foto: Instagram/ Clive Nichols

Paștele în Corfu, o experiență unică

În această perioadă Corfu este o gazdă excelentă. Străzile își vor arăta pe deplin farmecul în lunile de primăvară când nu sunt înțesate de turiști, iar la tot pasul vei avea parte de un spectacol al naturii.

Paștele în Corfu înseamnă distracție, gălăgie multă bucurie. În prima zi de Paște, grecii fac aici o gălăgie infernală, vestind învierea lui Iisus. Vei vedea cum oamenii aruncă de la balcoane vase de lut de toate formele și mărimile, în timp ce orchestrele cântă cu patos în stradă.

Foto: Instagram/Easter in Corfu
Foto: Instagram/Easter in Corfu

Dar Corfu îți poate oferi și multă liniște, la Korission, de exemplu, unde ochii îți vor fi bucurați de flamingo, egrete, șoimi. Un spectacol rar și de neuitat.

La finele lunii mai, în Rhodos are loc un festival medieval, iar tot în cursul aceste luni, în Langada, aproape de Salonic, are loc Anastenaria. Este vorba de festivalul celor care calcă pe cărbuni încinși, care datează din vremea în care biserica Sfinții Constantin și Elena a luat foc.

Alte destinații de primăvară în Grecia

Primăvara este sezonul recomandat pentru cei care vor să ajungă în Grecia ca să exploreze și să viziteze vestigiile istorice și religioase.

Astfel, din itinerariul tău nu trebuie să lipsească Acropolele din Atena, dar nici mănăstirile de la Meteora sau cripta și biserica sfântului Dumitru, din Salonic.

Lista poate continua cu muntele Athos, dar și cu insulele Rhodos, Corfu, Paros și Naxos.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net