Cum îți pregătești gospodăria pentru sezonul rece

image
Sursă foto: Natali_ Mis/ Shutterstock

Pregătirea locuinței pentru sezonul rece este o etapă importantă care ne ajută să ne acomodăm noilor condiții meteorologice care se instalează toamna și continuă până când înmuguresc primii copaci.

Curățenia joacă un rol important în pregătirea gospodăriei pentru sezonul rece. Spălarea covoarelor din fiecare cameră sau înlocuirea acestora cu unele noi, precum și curățarea tuturor ferestrelor ajută la împrospătarea aerului din casă. Însă, și ordonarea lucrurilor este o etapă esențială în acest proces. 

Pe măsură ce se instalează sezonul rece, devine un moment tot mai bun să redecorăm fiecare cameră a locuinței. Culorile puternice ne ajută să creăm senzația de căldură, pe măsură ce temperaturile scad. Adăugarea unor accesorii decorative în culori intense, precum verde măslin, albastru cobalt și galben ocru, creează o atmosferă primitoare în casă.

Iată și alte activități pe care să le întreprinzi în pregătirea gospodăriei pentru sezonul rece.

Pregătește uscătorul de rufe

Pe măsură ce posibilitățile pentru uscarea hainelor în aer liber devin mai mici este important să te asiguri că ai un uscator de rufe în perfectă stare de funcționare. Acumularea scamelor poate cauza probleme, de aceea este recomandată înlocuirea sau curățarea filtrelor, precum și a conductei de aerisire.

Un uscător de rufe îți va fi de un real ajutor în timpul sezonului rece, mai ales dacă ai o familie numeroasă și, implicit, un volum mare de haine de curățat. 

Amplasează un covoraș la intrare

Sezonul rece vine și cu multă murdărie. Noroiul format după o zi ploioasă de toamnă sau zăpada plină cu impurități din timpul iernii se depun pe talpa încălțămintei și murdăresc podeaua locuinței. De aceea, în timpul sezonului rece, amplasarea unui covoraș la intrarea în locuință reprezintă o necesitate. Astfel, te poți descălța la intrarea în casă pentru a curăța încălțămintea, înainte ca microbii și bacteriile să pătrundă în spațiul locuibil.

Înlocuiește becurile deteriorate

Serile se instalează mai rapid în sezonul rece și apare astfel nevoia de a aprinde luminile în casă mult mai devreme decât erai obișnuit. Pentru a face față întunericului, este esențial să analizezi și să testezi fiecare bec din casă și să le înlocuiești pe cele care nu mai dau randament. Totodată, în această perioadă, te poți gândi și la o nouă schemă de decor care să se axeze pe sistemul de iluminat. Adaugă în camere noi accesorii, precum abajururi, ghirlande sau lampadare.

Fă o curățenie semnificativă în bucătărie

În timpul verii, obișnuim să lăsăm ferestrele larg deschise și nu petrecem decât foarte puțin timp în bucătărie. Căldura sufocantă ne taie cheful de a prepara bunătăți. Însă, toamna și iarna sunt anotimpurile potrivite pentru a relua activitățile culinare. Vremea neprietenoasă ne determină să petrecem mai mult timp în interior, astfel că ne putem întoarce la hobby-urile noastre. Pentru a pregăti „teritoriul“ de gătit, este important să faci o curățenie semnificativă în bucătărie. Scoate toate articolele din dulapuri și spală-le bine. Curăță cu atenție ușile și mânerele. Totodată, nu uita să verifici conținutul din cutiile de depozitare. Dacă s-a uscat, este vremea să îl înlocuiești cu produse noi. 

Înlocuiește garderoba

O altă acțiune pe care majoritatea oamenilor o întreprind în această perioadă este înlocuirea garderobei. Pentru că frigul se instalează și zilele călduroase vor deveni în curând doar o frumoasă amintire, trebuie să fii pregătit să faci față temperaturilor scăzute. Folosește pungi de ambalare în vid pentru depozitarea hainelor în spațiile libere din șifonier sau cumpără cufere vintage - pe care le poți integra în decorul casei - pentru a pune deoparte sandalele, tricourile și rochiile purtate în timpul verii. Este timpul să iasă în față puloverele pufoase, fularele călduroase, jachetele groase și pălăriile șic.

Tu ce obișnuiești să faci în această perioadă în gospodărie?

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
zanni
Ruxi și cristi mitrea
tudor chirila 2 jpg
img (3) jpg
BeFunky collage (26) jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Alin Cocos și Monica Orlanda
Alla Pugaciova FOTO Twitter
Alexander Lukașenko FOTO AFP
image
image
image
image
Angajaţii de la vulcanizare au deja primii  clienţi, dar se pregătesc de valul ce urmează  jpeg
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg