Cum îți protejezi copilul de razele «criminale» ale soarelui

E vremea vacanțelor, iar cei mai mulți aleg petrecerea timpului liber la plajă. După alegerea destinației perfecte, următoarea grijă este protejarea pielii de razele tot mai nocive ale soarelui.

E bine ca cei mici să poarte haine cu protecţie UV
E bine ca cei mici să poarte haine cu protecţie UV

Nu doar respectarea strictă a orelor de expunere la soare din timpul zilei este importantă, ci și folosirea cremelor cu protecție UV cât mai ridicată și chiar hainele și accesoriile speciale de vară. Cum este și normal, o grijă mai atentă trebuie îndreptată asupra micuților. Ei nu știu riscurile la care se supun prin expunerea improprie la soare, de aceea trebuie să fiți cât mai atenți cu ei și chiar să luați câteva măsuri în plus.

Creme de protecție 50

Citeşte şi: Care este cantitatea de cremă cu protecţie solară pe ar trebui să o folosim

Produsele cu factor de protecție solară (SPF) trebuie aplicate cu cel puțin 20 de minute înainte de expunere, repetând procedura după ce ieșiți din apă. Pentru persoanele cu tenul deschis, cele mai vulnerabile la o arsură solară imediată, este indicată crema cu SPF înalt, de 50, iar loțiunile cu un SPF mai redus (15-20) sunt recomandate persoanelor cu tenul mai închis. 

Citeşte şi:  7 sfaturi de la OMS despre cum să ne ferim de razele dăunătoare

Hăinuțele cu protecţie UV

Au apărut pe piață hăinuțe de copii și pentru sezonul cald. Sunt ceva mai scumpe, însă cei care le comercializează spun că se vând ca „pâinea caldă” și clienții sunt foarte mulțumiți. Comparativ cu o simplă bluză de bumbac, acestea au diferite caracteristici și sunt create folosindu-se diferite tehnologii. Conțin factor de protecție UV 50, se usucă ușor și sunt tratate cu substanțe sigure pentru copii. Găsim costume de baie, șorturi și tricouri, tocmai bune de purtat de cei mici pe plajă.

„Unii părinți sunt atrași inițial de aspect, alții de funcționalități. Încercăm să consiliem clienții pe care îi avem și să le explicăm cum să folosească hăinuțele la adevăratul lor potențial. Astfel, cei care cumpără mai multe produse vestimentare ieftine înțeleg diferența pe care o face un produs calitativ. Cei care merg după brandurile populare sunt atrași de multiplele beneficii înglobate într-un singur item, de exemplu”, ne-a declarat Roxana Poulsen, o antreprenoare care a înființat un site cu produse vestimentare bazate pe ultimele inovaţii şi concepte și are de gând să deschidă un showroom în București, apoi să se extindă la nivel internațional.

Ochelarii de soare 

Și ochelarii de soare sunt un alt accesoriu indispensabil în timpul verii, chiar și pentru cei mici. „Realizați din materiale rezistente și cu factor de protecție UV 400, vor deveni cei mai buni prieteni ai copiilor”, spune Roxana Poulsen.

Trebuie să purtați ochelari de soare cu lentile polarizate și cu protecție UV, pentru că radiațiile ultraviolete îți afectează și vederea. Ideal ar fi să alegi o pereche cu rame supradimensionate, care să acopere cât mai bine ochii și conturul acestora. Cu cât o pereche de ochelari se așază mai bine pe nas, cu atât mai multă protecție îți vor oferi, întrucât nu vor lasă radiațiile să pătrundă pe lângă rame.

Lentilele polarizate sunt indicate întrucât permit ochiului să relaxeze, însă nu toate modelele oferă protecție împotriva radiațiilor UV. Citește cu atenție ce scrie pe eticheta ochelarilor de soare atunci când îi cumperi. Ideal ar fi să scrie: lentile polarizate, care blochează radiațiile UV.

Umbrelele și pălăriile de soare

Te poți proteja de razele soarelui și sub umbrelele de plajă, mai ales sub intervalul orar 10.00 - 16.00, atunci când nu trebuie să te expui razelor de soare întrucât nivelul de radiații este foarte ridicat. Alege o umbrelă mare, realizată din materiale care oferă protecție solară (UPF), de culoare tare, nicidecum într-o nuanță deschisă.

Și pălăriile de soare au rolul lor. Cele cu borurile largi suplimentează protecția solară oferită de crema de față cu factor UV, dar protejează totodată și scalpul și părul, care sunt și ele afectate de radiațiile emanate de soare. Încă un sfat! Alege o pălărie fără găurele pentru a fi protejat mai bine de radiațiile UV.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net