Cum plătești taxa de pod de la Fetești dacă pleci la mare de 1 Mai 2023. Câteva metode super rapide

Ultima actualizare:

Românii care merg în vacanță de 1 Mai, pe litoral, au mai multe variante de a plăti taxa de pod de la Fetești, astfel încât să ajungă mai repede la mare. Nu este obligatoriu să achite taxa la punctele de trecere sau în benzinării, șoferii pot să facă plata și online, ptrintr-un sms. 

Taxa de pod Fetești pot fi plătită și online Foto: Facebook
Taxa de pod Fetești pot fi plătită și online Foto: Facebook

Opțiuni pentru plata taxei de pod la Fetești în mai 2023

Trebuie să știi că ai la îndemână mai multe proceduri din care poți alege. Suma diferă în funcție de autoturismul pe care îl conduci, cea mai ieftină fiind de 13 lei pe trecere. De obicei, șoferii aleg să plătească taxa de pod Fetești-Cernavodă direct la punctele de trecere doar că există riscul să stea ore întregi la coadă și să piardă foarte mult timp. Din fericire, sunt și alte metode la îndemâna oamenilor. 

Cea mai simplă modalitate de a achita taxa de pod de la Fetești este în benzinării, fie că este vorba de cele din orașe, fie de cele de pe Autostrada Soarelui. Cele mai multe stații de alimentare oferă această posibilitate. Plata se face înainte de trecere, cât și după, dar nu mai târziu de 24 de ore.

De asemenea, șoferii care nu doresc să oprească pot achita suma de 13 lei prin trimiterea unui SMS la numărul 7577, indiferent de rețeaua mobilă. Mesajul trebuie să conțină neapărat numărul de înmatriculare, dar și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Pentru a plăti taxa de pod Fetești se accesează site-ul taxadepod.ro. Aici se completează datele referitoare la tipul autovehiculului, numărul de treceri și modalitatea de plată. Mai e nevoie de completarea unor detalii legate de facturare, de autovehicul, dar și detalii legate de client.

Ce se întamplă dacă nu plătești taxa de pod la Fetești-Cernavodă

Cei care uită să achite acești bani trebuie să se aștepte la o amendă. Contravenția pentru autoturisme variată între 130 de lei și 260 de lei, în timp ce pentru restul este mai mare.

Aceasta este dată în funcție de numărul de treceri fără plată, într-un interval de 24 de ore. Amenda poate fi plătită pe jumătate dacă este achitată în maxim 15 zile de la data comunicării Procesului verbal de constatare a contravenției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net