Sute de lalele pe parbrize, într-o parcare din București. Câteva lucruri fascinante despre aceste flori

Acțiune inedită în București, numai bună să aducă zâmbete, într-un context și-așa îngrijorător, cum ar fi această pandemie. Nicu Bocancea, master florist internațional, a umplut cu sute de lalele parbrizele mașinilor dintr-o parcare bucureșteană, dar a montat în oraș și construcții impresionante cu aceste flori multicolore. 

image

Nu este prima acțiune inspirațională lansată de Nicu Bocancea, însă  #tulipmania, care face parte din campania urban-socială, #manifestpentrunormalitatesifrumos, este menită să aducă primăvara mai devreme decât vrea calendarul. Orașul e plin de culoare, iar fețele doamnelor, de zâmbete. Miercuri, o parcare din centrul Bucureștiului, a prins culoare.

Am pus #surprizepebarbrize, pentru că am vrut să surprindem zâmbind șoferii copleșiți de trafic, aglomerație, stress și frig care au găsit cu greu un loc de parcare în Bucureștiul nostru sufocat. Ajutoarele noastre au fost câteva brațe de lalele pe care le-am împachetat în zeci de buchețele și le-am plasat pe mașinile înfrigurate. Ne place la nebunie să facem surprize frumoase oamenilor, să aducem dezinteresat zâmbete! Florile au parcă o supraputere de a aduce culoare, zâmbete și optimism. Ma tot lovesc de vorba <Cu o floare nu se face primăvară>, iar eu simt să răspund de fiecare dată că fiecare floare este o primăvară în sine prin frumusețe și prin efectele pe care le creează în sufletul oamenilor”, povestește Nicu Bocancea despre modul în care un iubitor de flori poate ajuta orașul să înflorească.

Pentru că adorația pentru lalele este molipsitoare, #surprizepeparbrize nu este nici primul, nici singurul episod din serialul #tulipmania, creat și lansat pe străzile din București. Cu câteva săptămâni în urmă, cel mai premiat master florit român pe plan internațional a construit un candelabru de exterior din cele mai iubite flori de primăvară: „Acum câteva săptămâni ne-am dorit să aducem primăvara și pe un mare bulevard din Capitală, așa că am creat și montat fix în mijlocul trotuarului un candelabru construit de noi din sute de lalele. Astfel trecătorii au simțit că le iese primăvara în cale. Am primit zeci de fotografii pe conturile de scoializare ale florăriilor noastre cu oameni care s-au pozat alături de candelabrul înflorit în mijlocul orașului”, declară inițiatorul campaniei floral-urbane #manifestpentrunormalitateșifrumos, pe care o desfășoară de aproape 2 ani de zile pe străzile din București.

Există 3000 de specii de lalele

În simplitatea lor, lalelele au toate drepturile pentru a fi adorate, consideră Nicu Bocancea: „Se spune că există 3000 de varietăți de lalele, cumva cred că e imposibil ca om să nu găsești o specie preferată de lalea. Ele acoperă întreaga paletă cromatică, există de la lalele albe, la lalele negre, sute de combinații de nuanțe și culori. Există și lalele bicolore, care sunt denumite flori de șah, lalele pestrițe, sunt unele care au petalele asemeni unor tablouri în care se combină mai multe culori și nuanțe. Istoria acestei flori este veche și începe în secolul al XVI-lea, se pare că au apărut pentru prima dată în Munții Hymalaia, însă au ajuns repede unele dintre cele mai populare și iubite flori de pe întreg globul pământesc. Interesant este că tot lalelele se fac vinovate și de prima criză economică europeană, atunci când s-a declanșat <nebunia lalelelor> și când un fir de lalea costa o avere. O specie anume de lalea, Semper Augustus, a fost considerată cea mai scumpă floare din toate timpurile, un singur bulb din această specie fiind cumpărată cu echivalentul valorii unui teren de 49 000 de m pătrați. Însă dincolo de istoria lor vastă și interesantă, lalelele rămân simbolul purității, al simplității și al iubirii, ele sunt flori naționale în mai multe țări și lor li s-au închinat multe elogii în artă, literatură, muzică, pictură de-a lungul timpului”, explică geneza proiectului #TulipMania master floristul Nicu Bocancea.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
ardeal jfif
carte de identitate electronica jpg
lalla jpg
348626002 257237036847126 7114836432892579766 n jpg
empatie scaun cu rotile pacient shutterstock 1562124124 jpg
Bordel Constanta jpg
buzau smochine1  jpg