Cum să alegi cele mai bune mașini de spălat rufe?

Ultima actualizare:

Mașina de spălat, ce ne-am face fără ea?! Acest echipament a devenit atât de esențial în viața noastră de zi cu zi, încât avem tendința de a uita rapid că nu demult, oamenii nu aveau acces la ea. 

Cum să alegi mașina de spălat perfectă?
Cum să alegi mașina de spălat perfectă?

Înainte de asta, toate hainele și lenjeria erau spălate de mână în apă rece, de mamele noastre curajoase și neobosite care stăteau acasă. 

Pe scurt, vremurile s-au schimbat foarte mult, iar tehnologiile care echipează mașinile de spălat din ziua de azi sunt în fiecare zi mai inovatoare, mai economice la apă, electricitate și produse de spălat. 

Desigur, această piață, care înseamnă milioane de dispozitive vândute în fiecare an, atrage din ce în ce mai mulți producători, iar numărul de modele disponibile pentru vânzare a devenit pur și simplu uluitor. 

Ai nevoie de o mașină nouă și ești pierdut în toată jungla asta de mărci și modele? Te întrebi care sunt cele mai bune mașini de spălat rufe și de unde știi care model se potrivește cu adevărat nevoilor tale? Ai toate răspunsurile mai jos. 

Cum să alegi mașina potrivită de spălat rufe? 

Pentru a alege cele mai bune mașini de spălat rufe care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale, iată cei 5 factori pe care ar trebui să-i iei în considerare: 

1. Tipul de dispozitiv 

Există 2 tipuri diferite de mașini de spălat rufe: mașina de spălat cu încărcare frontală ( capacul se deschide pe partea din față a mașinii - cele care domină piața ) și mașina de spălat cu încărcare verticală ( capacul superior se ridică pentru a pune rufele în tambur ). 

Deci, care sunt avantajele mașinilor cu încărcare frontală și de ce domină în mare măsură piața?  

Prima explicație este dimensiunea lor: sunt mai mici decât modelele cu încărcare verticală, ceea ce le permite să fie puse sub blatul bucătăriei sau băii tale, perfect pentru a economisi spațiu într-un apartament! 

În plus, întrucât încărcarea tamburului se face prin hubloul din fata, poți instala un uscător direct deasupra mașinii de spălat rufe. 

Lățimea mai mare a mașinilor cu încărcare frontală permite producătorilor să monteze tamburi de capacitate mai mare decât pe mașinile cu încărcare verticală.  

2. Capacitate tambur 

Mașinile de spălat cu încărcare frontală oferă capacități cuprinse între 3 kg și mai mult de 16 kg. Deci, de unde știi ce să alegi? Pur și simplu, întreabă-te ce cantitate medie de rufe trebuie să speli la fiecare spălare? Poate preferi să faci mai multe spălări mici în loc de una mare? 

În general, un model cu o capacitate de 7 sau 8 kg va fi perfect pentru o familie de 4 persoane. 

Dacă locuiești singur sau în cuplu, o mașină de spălat cu o greutate de 6 kg sau mai puțin îți va permite să economisești apă și energie electrică, evitând să rulezi o mașină pe jumătate goală. 

Reține că o mașină de spălat nu se schimbă la fiecare 2 ani, așa că este mai bine să planifici din timp și să nu cumperi un model care ar deveni rapid prea mic.  

3. Viteza de centrifugare 

Mașinile de spălat actuale oferă viteze de centrifugare variind de la câteva sute până la mai mult de 1600 rpm. 

Ce înseamnă ? Este simplu: cu cât mașina se învârte mai repede, cu atât este mai eficientă centrifugarea și cu atât mai puține molecule de apă se blochează în fibrele țesăturii.  

Rezultat: hainele tale necesită mai puțin timp de uscare. Și cine spune că mai puțin timp în uscător nu înseamnă și reducerea facturii la electricitate. Astfel economisești timp și bani. 

4. Performanță energetică 

Autoritățile europene au instituit de câțiva ani un sistem de rating pentru consumul de energie al aparatelor electrocasnice mari. Astfel, consumatorul se poate referi la un indicator vizual pentru a ști dacă dispozitivul în cauză este eficient energetic sau nu. 

Desigur, această indicație trebuie luată cu prudență, deoarece este de foarte multe ori o performanță realizată și măsurată în laborator, în condiții optime de utilizare, deci nu reflectă pe deplin realitatea. 

Grila de punctaj a fost actualizată în martie 2021 și oferă acum o scară de 7 niveluri, de la litera G (în roșu) la litera A (în verde). 

Cu cât modelul este mai aproape de A, cu atât performanța sa energetică va fi mai optimă și mai economică. 

5. Programe de spălare 

Chiar dacă cele mai recente mașini de spălat oferă mai mult sau mai puțin aceleași programe de spălare, este o idee bună să verifici dacă modelul care te interesează este bine echipat cu cele de care ai nevoie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net