Cum să-ți organizezi rucsacul pentru o drumeție sau un city break

Ultima actualizare:

    Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Foarte multe persoane care fac drumeții sau călătorii scurte în străinătate aleg să-și transporte lucrurile într-un rucsac, pentru că este mult mai comod decât o geantă de voiaj. Însă, nu toată lumea știe care este cel mai potrivit mod de a organiza acest bagaj, astfel încât să nu omită niciun obiect din ceea ce ar considera că este strict necesar. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când îți organizezi rucsacul pentru un mic voiaj.

Cel mai potrivit rucsac

În primul rând, este recomandat să alegi un rucsac adecvat pentru astfel de demersuri. În general, gențile de voiaj sunt clasificate după capacitate în litri. Iar, dacă ai nevoie de un rucsac de dama pentru o călătorie de câteva zile, capacitatea acestuia ar trebui să fie de maximum 30 - 45 de litri. De asemenea, alege un rucsac ce se deschide în față, la fel ca o valiză. Un rucsac mai mare este mai ușor de echilibrat dacă are și o curea în talie, iar bretelele sale trebuie să fie bine căptușite, pentru un plus de confort. În ceea ce privește interiorul, un lucru practic ar fi să aibă un buzunar pentru laptop. Nu în ultimul rând, probează rucsacul înainte să îl cumperi pentru că lungimea trunchiului este mai importantă decât înălțimea. Iar, dacă circuli des cu avionul, ai grijă ca dimensiunile rucsacului să nu le depășească pe cele pentru bagajele de cabină.

Verifică starea vremii

Mulți oameni nu se obosesc să verifice starea vremii din locul de destinație. Acesta este motivul pentru care își vor umple rucsacul cu obiecte și haine inutile. Înainte de a pleca la drum, verifică prognoza meteo pentru a obține o predicție cât mai exactă asupra a ceea ce te așteaptă în călătorie ori drumeție.

Ia cu tine doar ceea ce ai nevoie

Ușor de spus, mai greu de făcut. Majoritatea persoanelor care călătoresc frecvent spun că, dacă ar fi trebuit să facă ceva diferit în primele lor voiaje, acel lucru ar fi să-și fi pus mai puține obiecte în bagaje. Ia cu tine doar ceea ce ai cu adevărat nevoie și adaptează hainele pe care le ai la clima locurilor vizitate.

Echilibrează greutatea rucsacului

Atunci când îți pregătești valiza pentru o călătorie, cele mai grele obiecte se pun în partea inferioară. În cazul unui rucsac, acest lucru este total greșit. Cele mai grele obiecte trebuie să fie plasate în centrul rucsacului și trebuie să fie cât mai aproape de spate și șolduri. Acest lucru va avea ca efect reducerea presiunii asupra spatelui și umerilor.

Alege un rucsac mai mic

Dacă îți iei un rucsac mai mare vei fi tentat să îl umpli cu lucruri inutile. Acele lucruri „doar în cazul în care...” și de care, de fapt, nu vei avea niciodată nevoie. Un rucsac de 45 de litri, care se poate, eventual, extinde, este mai mult decât suficient, iar, în plus, îți va permite să călătorești fără valize la cală.

Ambalaje colorate mici

Împachetează lucrurile mici și lenjeria intimă în portofele colorate sau transparente ori chiar pungi pentru congelator, care pot fi sigilate. Acest lucru te va ajuta să economisești timp atunci când trebuie să cauți ceva de pe fundul rucsacului sau chiar în întuneric.

Economisește spațiu

Poți să economisești spațiu în rucsac prin plierea corectă a hainelor, rulându-le strâns și având grijă să ocupi toate colțurile. De asemenea, poți să economisești mult spațiu atașând obiecte mari la exteriorul rucsacului, cum ar fi bocancii, cortul sau sacul de dormit.Să călătorești cu un rucsac necesită organizare. Un bagaj prost făcut îți poate răni spatele, te poate enerva și poate deveni un obstacol în călătoria ta. Pentru a evita toate aceste neplăceri, urmează sfaturile de mai sus și nu-ți mai rămâne decât să te bucuri de o călătorie confortabilă.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net