Cum să-ți ridici moralul atunci când vremea îți influențează dispoziția. Sfaturi pentru a fi mereu cu zâmbetul pe buze

Ne-am confruntat cu toții cu acea senzație de apatie într-o zi ploioasă sau cu exuberanța neașteptată într-o zi însorită. Sensibilitatea care apare atunci când vremea suferă schimbări, cunoscută și ca meteosensibilitate, poate influența semnificativ starea noastră de spirit și nivelul de energie. Există, totuși, o serie de strategii pe care le putem adopta pentru a ne menține echilibrul emoțional, indiferent de prognoza meteo.

image

Identifică factorii declanșatori

Primul pas este să înțelegem cum te afectează exact vremea. Ține un jurnal în care să notezi cum te simți în diferite condiții meteorologice. Aflând ce anume te afectează cel mai mult, poți anticipa aceste schimbări și te poți pregăti mai bine.

Adaptează-ți rutina

Odată ce ai identificat declanșatorii, încearcă să-ți ajustezi rutina în funcție de prognoză. Dacă știi că o furtună se apropie, planifică activități care te relaxează și te țin departe de stres.

Creează-ți propriul refugiu

Transformă spațiul de acasă într-un sanctuar. În zilele înnorate, aprinde lumânări parfumate, ascultă muzică relaxantă și pregătește o băutură caldă. În zilele însorite, deschide larg ferestrele și lasă lumina naturală să intre.

Mișcare, chiar și în zilele mohorâte

Exercițiile fizice sunt un antidot excelent pentru starea de spirit scăzută. Chiar dacă afară este urât, poți face yoga, pilates sau alte exerciții acasă. Activitatea fizică eliberează endorfine, hormonii fericirii, care te vor ajuta să te simți mai bine. Citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
holera shutterstock 1203536896 jpg
penis jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net