Cum să «vânezi» cele mai bune chilipiruri de la reduceri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sezonul reducerilor este în floare, acum este momentul să-ţi împrospătezi garderoba şi să-ţi cumperi hainele dorite la preţuri accesibile. Însă şi aici poţi să nu faci cele mai bune alegeri, să ajungi să cumperi lucruri de care nu ai nevoie, iar la final să rămâi şi cu banii cheltuiţi, şi cu aceeaşi frustrare de a nu avea cu ce să te îmbraci dimineaţa. Un expert în modă vine cu sugestii şi cu sfaturi utile.

Ştiai că foarte mult  contează ziua când mergi la cumpărături? Potrivit creatoarei de modă Sonia Trifan, cele mai bune zile pentru shopping sunt lunea şi joia. „Joia se schimbă preţurile şi se mai reduc, se face aprovizionarea înainte de weekend. Lunea, magazinele îşi fac inventarul şi reîmprospătează stocul de marfă. Un alt avantaj este că ai mai multă linişte, eviţi aglomeraţia din weekend, nu mai pierzi timp aşteptând la cabinele de probă”, spune specialista.

Ţi-ai dorit un anumit produs încă din toamnă, dar era prea scump ca să ţi-l permiţi? Acum e momentul să te întorci la el. Dacă nu-l găseşti în magazinul în care intri, roagă vânzătorul să verifice dacă există în alt magazin din lanţ. Nu te limita la ce găseşti la raft.


    Creatoarea de modă Sonia Trifan îţi dă câteva sfaturi pentru a face cumpărături inteligente
Creatoarea de modă Sonia Trifan îţi dă câteva sfaturi pentru a face cumpărături inteligente

Ce să cumperi acum ca să faci „o afacere”? Sonia Trifan îţi recomandă piesele clasice, care nu se demodează. Nu ocoli trenciul, genţile şi încălţămintea, de care ai oricând nevoie, cămăşile pentru serviciu pe care le poţi purta şi vara, şi iarna, tricourile, pijamalele şi lenjeria intimă, dar şi hainele groase de iarnă, de care vei avea nevoie la începutul următorului sezon rece. Paltoanele de lână, gecile de fâş, mănuşile, căciulile, toate acestea vor costa dublu anul viitor. Mai bine le iei de acum, la reducere. „Fii un cumpărător deştept”, te îndeamnă specialista.

Nu te lăsa purtată de mirajul reducerii. Multe persoane cumpără produse de care nu au neapărată nevoie, pentru simplul motiv că are o reducere mare şi că e un „chilipir”, mergând pe principiul „poate prinde bine”. Ei bine, în stilul acesta ajungi să dai banii pe lucruri ieftine, care nu ţi se potrivesc cu adevărat, şi să rămâi, până la urmă, fără produsele într-adevăr necesare.Cumpără haine de care ştii că oricum vei avea nevoie (bluze, tricouri, blugi). Alege culori neutre (crem, gri, negru, alb), pentru că le poţi folosi în multe combinaţii. „Anul acesta se poartă movul, violetul, muştarul. Vă sfătuiesc să luaţi haine în culori care nu sunt neapărat specifice acestui sezon”, mai spune creatoarea de modă.În magazine găseşti acum nu numai produse din colecţia de iarnă, ci şi balerini, rochiţe de vară, fuste foarte ieftine, bluze uşoare. Poţi găsi lucruri frumoase dacă ai timp şi răbdare să cauţi.Preţurile ţi se par încă prea mari? Mai aşteaptă puţin, căci vor mai scădea. Într-adevăr, riscul e să nu mai găseşti produsul sau mărimea ta. Trebuie să ştii că primele măsuri care se vând sunt M şi L, iar XS sau XL rămân până târziu pe stoc.

simeon stalpnicul png

Dacă vrei un anumit produs de firmă, caută-l şi la outlet-uri. Acolo sunt lucruri mai ieftine, din colecţiile trecute, acum cu o şi mai mare reducere de preţ.Nu ai timp de alergat prin magazine? Cumpără online. Important este să-ţi cunoşti măsura la fiecare brand în parte. Nu lua hai­ne pe care îţi vine greu să le schimbi sau care trebuie probate înainte.

simeon stalpnicul png

Ce găseşti acum în magazine

simeon stalpnicul png

Stilistul Ovidiu Buta a dat o tură prin magazinele din Veranda Mall şi a ales pentru un model câteva ţinute la preţ redus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net