Cum se păstrează şi cum se mănâncă brânza. 6 „păcate capitale“ care trebuie evitate

Ultima actualizare:

    Cât este recomandat să laşi brânza la temperatura camerei, înainte de a o mânca @shutterstockclickpentrufemei.ro
Cât este recomandat să laşi brânza la temperatura camerei, înainte de a o mânca @shutterstockclickpentrufemei.ro

Brânza este unul dintre cele mai populare alimente din lume şi se regăseşte zilnic în alimentaţia unora dintre noi. Însă, uneori, nu i se acordă importanţa cuvenită, mai ales când este vorba despre brânzeturi deosebite: maturate, cu mucegai nobil, cu trufe etc. Sunt câteva reguli importante care trebuie respectate pentru a profita la maximum de aroma şi savoarea brânzeturilor, dar şi pentru a le păstra cât mai mult timp.

Brânzeturile sunt un produs alimentar obţinut prin coagularea cazeinei (proteina din din lapte) cu ajutorul cheagului, prin fermentaţie lactică şi precipitare la căldură. Principalele tipuri de lapte folosite sunt cel de vacă, de oaie, de capră şi de bivoliţă. Campioni la acest capitol sunt francezii, care au aproximativ 1.600 de sortimente de brânză, şi care au oferit lumii unele dintre cele mai apreciate produse, precum camembert, brie, roquefort. Olandezii se pot lăuda cu gouda, italienii au mozzarella şi parmezanul, britanicii au cheddar şi stilton.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net