Cura cu pepene roşu. Cum să slăbeşti cu fructul-vedetă al verii


    Reţeta gazpacho de pepene şi roşii
Reţeta gazpacho de pepene şi roşii

Pepenele roşu este cunoscut pentru beleficiile pe care le are pentru sînătate. Este o sursă extraodinară de antioxidanţi şi vitamine. Conţine 90% apă, astfel că are atât proprietăți dietetice, cât și diuretice. S-a descoperit că dieta cu pepene roşu te ajută să slăbeşti în timp record, fiind totodată şi o cură de detoxifiere, iar cantitatea mare de zaharuri oferă organismului energia necesară pentru activităţile zilnice

Cura cu pepene roşu este foarte uşor de urmat chiar dacă, la prima vedere, pare una drastică. Sunt mai multe modalităţi de a ţine această dietă. Însă cea mai eficientă este cea împărţită în două etape pentru că oferă şi o perioadă de stabilizare a organismului după ce acesta a fost privat de alte alimente.

Prima etapă durează între trei şi cinci zile, timp în care se consumă numai pepene roşu. Ai voie să consumi cel mult 3 kilograme de pepene în fiecare zi. Este acelaşi principiu cu mono-dieta, cunoscută ca şi dieta disociată, în care ai voie să mămânci doar un singur tip de aliment pe zi. Dacă este ţinută cu stricteţe, în această perioadă se elimină toxinele şi apa în exces din organism şi se poate slăbi până la cinci kilograme.

A doua etapă este cea de stabilizare. Sunt introduse alte alimente, însă kilogramele continuă să scadă, chiar fără prea mult efort. Este vorba despre trei mese principale şi două gustări

Iată un meniu pentru etapa a doua.

Citeşte şi: Pepenele roşu. Ce beneficii are fructul-vedetă al verii

Micul dejun:

Un bol de cereale integrale cu lapte/ Două linguri de fulgi de ovăz cu lapte sau o felie de pâine integrală cu o felie subțire de brânză.

Gustare: 2-3 felii de pepene roșu

Prânz:

200 de grame de peste, pui sau vită la grătar cu salată asortată. Puteţi pune în salată o lingură de ulei de măsline, care ajuta foarte mult digestia.

Cina: pepene roșu la discreție

Cursa se ţine 15 zile şi se slăbeşte aproximativ 7 kilograme. Medicii spun însă că dieta cu pepene roşu nu este recomandată celor care suferă de diabet sau au pietre la rinichi.

Altă variantă pentru cura cu pepene roşu

Tot 7 kilograme, poate chiar 8, se pot pierde, în două săptămâni, dacă se urmează strict această dietă:

Mic dejun: un iaurt şi 3 felii de pepene roşu/ o felie de pepene roşu şi o cafea sau un ceai verde

Gustare: 2 felii de pepene roşu şi puţină brânză de vaci

Citeşte şi: Pepenii românești au apărut pe piață! Cum îi recunoști de cei de import

Prânz: o ceaşcă de orez fiert şi 3 felii de pepene/150 de grame de carne de vită fiartă, 150 de grame de orez fiert şi o felie de pepene/100 de grame de carne de pui fiartă, o felie de pâine integrală şi o felie de pepene.

Gustare: 2 felii de pepene roşu şi puţină brânză de vaci/

Cină: mâncare de legume şi 2 felii de pepene roşu/60 de grame de brânză de vaci, o felie de pâine integrală şi 2 felii de pepene roşu/100 de grame de carne la grătar şi 2 felii de pepene roşu.

Citeşte şi: Beneficiile curei cu pepeni: Pepenele roșu, un puternic detoxifiant

Însă trebuie ştiut faptul că dieta nu se poate ţine mai mult de două săptămâni şi este de preferat să cereţi sfatul unui medic înainte de a începe cura cu pepene roşu.

horoscop jpg
cub andrele png
Buzau 1 jpg
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
parlamentul european profimedia  jpg
image
image
image
image
image
image
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif